Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Kanadské a ruské curlingové páry míří do semifinále

Kanadská curlerská dvojice se po úvodní porážce od Norů rozehrála. Na olympijských hrách si připsala pátou výhru v řadě a zajistila si postup do vyřazovacích soubojů. Ten mají jistý i olympijští sportovci z Ruska.

Kanadská dvojice curlerů Kaitlyn Lawesová a John Morris
zdroj: Reuters

Situace v boji o další dvě postupová místa ve vyrovnané tabulce není zcela přehledná. Na druhém místě s bilancí čtyř vítězství se vedle Rusů tlačí také Norové a Švýcaři.

Posledně jmenovaní po slibném rozjezdu nejdříve podlehli favorizovaným Kanaďanům jednoznačně 2:7, ale poté k nevoli domácího publika porazili curlery pořadatelské země 6:4.

Stále bez výhry zůstávají na chvostu Finové. V 6. kole nestačili na Číňany, kteří tak stále živí naděje na postup mezi nejlepší čtyřku. Před posledním kolem naopak přišla o naděje americká dvojice, která nestačila v prvním dnešním vystoupení právě na své asijské soupeře.

V závěrečných duelech základní skupiny na sebe narazí v klíčovém souboji Norové a Číňané, Švýcaři si mohou pojistit postup vítězstvím nad Rusy.

Semifinálové boje jsou na programu v pondělí, v úterý se bude hrát o medaile.

Výsledky curlingu smíšených dvojic

5. kolo: Čína - USA 6:4, Norsko - Finsko 7:6, Kanada - Švýcarsko 7:2, Korea - OSR 5:6.

6. kolo: OSR - Kanada 2:8, Norsko - USA 3:10, Švýcarsko - Korea 6:4, Finsko - Čína 5:10.

Průběžné pořadí: 1. Kanada 5 výher/1 porážka, 2. Norsko, OSR a Švýcarsko 4/2, 5. Čína 3/3, 6. Korea a USA 2/4, 8. Finsko 0/6.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články