Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Nakládal: Fyzická hra Američanů nám nevadí, umíme přijmout souboj i rozdat ránu

Národní tým čeká už za pár hodin možná nejzásadnější duel olympijského turnaje. Jandačův výběr se ve čtvrtfinále postaví Američanům, na které před čtyřmi lety v Soči nestačil, prohrál 2:5 a mezi nejlepší osmičku se tak neprobojoval. Podle obránce Jakuba Nakládala Češi podávají v Koreji dobré, stupňující se výkony a na agresivní hru amerického výběru jsou tentokrát připraveni. Přímý přenos čtvrtfinále Česko - USA vysílá živě v noci z úterý na středu od 4:10 ČT sport a web olympiada2018.ceskatelevize.cz.

Jakub Nakládal
zdroj: ČTK/Deml Ondřej

Váhu čtvrtfinálového utkání na olympiádě si Češi uvědomují. Podle Nakládala jsou hráči dobře naladění po předchozích výkonech a celý tým se na utkání těší. "Každý to vnímá, že tohle je jeden z nejdůležitějších zápasů, ve kterém se rozhodne, zda budeme hrát o medaili nebo ne. Máme za sebou dobré zápasy. Výkony se postupně zlepšují, já doufám, že to takhle půjde dál. Že to zvládneme," řekl Nakládal. 

Českému výběru se podařilo zvítězit ve všech třech zápasech ve skupině, a to hráčům přidalo na sebevědomí. K dobré náladě v týmu pomohlo i vítězství nad Švýcary, které zajistilo českou účast ve čtvrtfinále. "Samozřejmě to byl důležitý zápas, protože jsme hráli o první místo v tabulce. A to byl náš hlavní cíl, abychom to zvládli a šli rovnou do čtvrtfinále. Skončilo to 4:1, ale ten zápas byl velmi vyrovnaný celou dobu, dva góly padly do prázdné branky," zhodnotil důležitý duel Nakládal. 

O soupeři českého týmu se rozhodovalo v osmifinále mezi Spojenými státy a Slovenskem. Zatímco Slováci v úvodním utkání senzačne přetlačili Rusy, tentokrát na silného soupeře nestačili a s turnajem se rozloučili.

"Troufnu si říct, že jsem rád za Američany, doufám, že zítra nebudem mluvit jinak. Ze Slováků jsem neměl moc dobrý pocit. Ten první zápas hráli dobře a pak to zase nebylo nic moc, tak jsem nevěděl, co si o nich mám myslet. A přece jenom tu je ještě ta naše rivalita, v tom sportu člověk nikdy neví. Takže já jsem radši, že budeme hrát s Amerikou," řekl odvážně český obránce. 

Podle Nakládala bude hra Američanů fyzicky náročná a agresivní, ale s tím si podle něj čeští hokejisté umí poradit."Nechci, aby to vypadalo, že Američany podceňuji. Ale nemají tady takový tým, jako kdyby měli hráče z NHL. Takže o to víc musí hrát agresivně a snažit se to dohrávat. Na druhou stranu, nám ta fyzická hra nevadí, umíme ten souboj přijmout a samozřejmě i rozdat ránu. Budeme se spíš soustředit na náš výkon," vysvětlil Nakládal.  

Jedním z nedostaků českého týmu na olympijském turnaji jsou častá vyloučení; sám Nakládal zamířil na trestnou lavici třikrát. "Všichni v našem týmu víme, kolik těch faulů bylo zbytečných. Taky jsme si k tomu řekli své, musíme se toho vyvarovat. Doufám, že v utkání s Amerikou to bude lepší, že už nebudeme tolik vylučovaní a budeme hrát celý zápas v pěti, nebo pět proti čtyřem s výhodou pro nás," vyslovil přání reprezentační obránce. 

A že mají čeští obránci energie před čtvrtfinále dost, ukázali i na úterním tréninku. Nakládalovi se podařilo tvrdou střelou rozbít plexisklo a pár okamžiků později ho napodobil také Adam Polášek.

"Když jsem hráli s klukama čtyři proti čtyřem, to už je vždycky taková relaxační hra, tak jsem jednou střelou rozbil plexisklo. Sranda je, že můj parťák z obrany asi pět minut poté rozbil další plexisklo. Takže si pak z nás dělali srandu, že opravdu hrajeme spolu a že si nemáme co vyčítat," dodal s úsměvem na závěr.  

Hlavní zprávy

Nejčtenější články