Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kučerová byla v kvalifikaci skikrosu třináctá, vládly Kanaďanky

Skikrosařka Nikol Kučerová zajela 13. čas v kvalifikaci, jež určila nasazení do jízd pro závod o olympijské medaile. Osmadvacetiletá česká reprezentantka zaostala o 2,5 sekundy za nejrychlejší Marielle Thompsonovou z Kanady. Vyřazovací část se jede v pátek od 2:00 SEČ.

Nikol Kučerová
zdroj: twitter.com/MVP Sport

"Jelo se mi fajn, bylo to lepší než trénink, jsem spokojená," podotkla v cíli usměvavá Kučerová. "Jelo jí to dobře. Povedla se nám docela máza, udělala tam dvě drobné chyby, které mohly stát za malou ztrátou, ale celkově dobrý," chválil trenér Zdeněk Šafář.

Kanaďanky rozřazovací jízdu se 23 startujícími absolutně ovládly, druhá skončila Kelsey Serwaová a třetí Brittany Phelanová.

Čtvrtý čas zajela úřadující mistryně světa Sandra Näslundová ze Švédska, jež bude v osmifinále jednou ze dvou soupeřek Kučerové. O dvě postupová místa do čtvrtfinále se s nimi utká Němka Julia Eichnerová, která v kvalifikaci obsadila 20. místo.

"Je to normální rozjížďka. Nikol se zařadí za Sandru a pojede za ní až do cíle a takhle to bude až do finále, kde ji předjede," řekl Šafář. "No jasně," přitakala Kučerová, která má díky výsledku v kvalifikaci jistotu, že vylepší 24. místo ze Soči.

Kučerová souhlasila, že jí můžou jízdy s favorizovanou Näslundovou pomoct. "Dá se za ní jet, ale v podstatě je jedno, koho jsem z těch prvních dostala," řekla Kučerová a k německé soupeřce dodala: "Je drsná, ale dá se dát. Nikdo není neporazitelný." 

Výsledky kvalifikace skikrosařek

1. Thompsonová, Canada, 1:13.11, 2. Serwaová -0,22, 3. Phelanová (všechny Kan.) -0,45, ...13. Kučerová (ČR) -2,50.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články