Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Kovalčuk se za zákeřný zákrok neomluvil. Sám věděl, jak mě trefil, řekl Kolář

Ruský útočník Ilja Kovalčuk sestřelil Jana Koláře úderem na koleno a vypadalo to, že český obránce v semifinále dohrál. Nepříjemný zákrok byl ohodnocen jako dvouminutový trest za faul kolenem, i když česká střídačka se dožadovala pětiminutového ohodnocení. Koláře hodně štvalo, že se Kovalčuk za svůj zákrok ani neomluvil. Přímý přenos utkání Česko - Kanada vysílá živě v sobotu od 13:10 ČT sport a web olympiada2018.ceskatelevize.cz.

Jan Kolář v diskusi s Iljou Kovalčukem
zdroj: Reuters autor: KIM KYUNG-HOON

"Nějaká pravidla jsou a ty musí rozhodčí respektovat. Dle našeho názoru to byl faul (na trest) do konce utkání a Kovalčuk dostal jen dvojku. Bohužel," řekl trenér Josef Jandač. Rozhodčí názor nezměnili ani po protestech kapitána Martina Erata. "Viděli to takhle a řekli, že je to na dvě minuty. S tím už bohužel nemůžeme nic dělat," pokrčil rameny Erat.

Kolář se na hvězdu Petrohradu hodně zlobil. Kovalčuka před střetem vůbec neviděl. "Až na poslední chvíli. Snažil jsem se uhnout a trefil mě na koleno. Je pak na rozhodčím, jak to posoudí. Mohl mu dát vyšší trest, zápas pak mohl být jinačí. Ale nedal a my se nemůžeme vymlouvat. Přesilovku jsme měli, šance taktéž, ale neproměnili jsme je, proto jsme prohráli," řekl bek Chabarovsku.

Po faulu se těžko sbíral z ledu a na střídačku se dostal jen s pomocí lékaře a spoluhráčů. Nechtěl spekulovat, jestli byl Kovalčukův zákrok úmyslný. "Nevím, jestli to byla náhoda, nebo úmysl. Mám spoustu zákroků, kdy chci někoho dohrát a on se na poslední chvíli uhne. A člověk už pak tělo nezastaví," uvedl Kolář.

Ruský útočník úmysl popřel. "Chtěl jsem ho dohrát a on na poslední chvíli uhnul. Trefil jsem ho do nohy. Díky bohu, že nedošlo ke zranění a dostal jsem jen dvě minuty," uvedl Kovalčuk a přiznal, že se obával, že dostane vyšší trest.

Není však vyloučeno, že jeho faul bude ještě jednou řešit direktoriát turnaje a Kovalčuk by mohl přijít o finále. "Věřím, že se nic takového nestane. Čech pokračoval v zápase. Myslím, že je všechno v pořádku. Opakuji ale, že v tom žádný úmysl nebyl," řekl Kovalčuk.

Oba aktéři sporné situace se ještě na ledě dostali do slovního konfliktu. "Nadával jsem mu, že se ani neomluví. On sám věděl, jak mě trefil. Omluvit se nic nestojí, nebolí to. Mohl přijet a říct pár slov," uvedl Kolář a přiznal, že použil i drsnější výrazy. "Já mu to řekl hrubě, on byl taky hrubý. Víc bych se o tom nebavil," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články