Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Korejské curlerky stvrdily postup, Kanaďankám se naopak vzdálil

Korejské curlerky slaví po vítězství nad USA 9:6 historický postup do play-off olympijského turnaje. Naopak favorizovaným Kanaďankám se po další porážce, tentokráte od Číňanek 5:7, vidina semifinále hodně vzdálila. Situace ve skupině mužů je před posledními duely dosti zašmodrchaná.

Korejské curlerky
zdroj: ČTK/AP

Korejské curlerky žene v hale v Kangnungu tradičně bouřlivé domácí publikum. Američanky se ho ovšem nezalekly a šly hned po úvodním endu do vedení 2:0. Jenže v páté části Korejky zaznamenaly čtyřku. Tím se zápas zlomil a domácí hráčky dovedly duel do vítězného konce.

Důležitou výhru v utkání proti Japonsku si připsaly Britky. Do konce základní části chybějí některým týmům dva, některým už jen jeden zápas. Švédky mají s pěti triumfy postup na dosah, stačí jim pro klid a jistotu vyhrát jedno ze zbývajících dvou klání. Blízko jsou i Britky a Japonky.

Kdo půjde se Švédy?

To v mužské části je situace za již jistě postupujícími Švédy velmi nepřehledná. Nejblíže mají play-off Britové a Kanaďané - oba týmy mají jistotu přinejmenším dodatečného tie-breaku. O medaile by si ale chtěli zahrát i Američané, bez šance nejsou ani Švýcaři a Japonci.

Po dvou dnešních porážkách od Britů a Italů jsou definitivně ze hry Norové, kteří na ledových drahách opět zaujali alespoň svými pestrobarevnými kalhotami. Domácí Korejci sice porazili silné Švýcary, ale také už ztratili naději. Devátí jsou Italové, poslední Dánové, oba celky, které na olympijské hry postoupily z dodatečné kvalifikace v Plzni.

Rozhodne poslední kolo: Kanaďané mají papírově nejsnadnějšího soupeře – poslední Dány. Britové se střetnou s Američany, Japonci s Koreou. Závěrečný duel mezi Švédskem a Norskem do hry o semifinále už nepromluví.

Výsledky curlingu

Velká Británie - Norsko 10:3, Švédsko - Itálie 7:3, Kanada - Japonsko 8:4, Korea - Švýcarsko 8:7, USA - Švýcarsko 8:4, Itálie - Norsko 6:4, Japonsko - Dánsko 6:4.

Průběžné pořadí: 1. Švédsko 7 výher/1 porážka, 2. Velká Británie a Kanada 5/3, 4. Švýcarsko 5/4, 5. USA a Japonsko 4/4, 7. Norsko a Korea 3/5, 9. Itálie 3/6, 10. Dánsko 2/6.

Ženy:

Čína - Kanada 7:5, Korea - USA 9:6, Velká Británie - Japonsko 8:6.

Průběžné pořadí: 1. Korea 6/1, 2. Švédsko 5/2, 3. Japonsko a Velká Británie 5/3, 5. USA a Čína 4/4, 7. Kanada 3/4, 8. Švýcarsko a OSR 2/5, 10. Dánsko 1/6.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články