Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kanadští curleři berou po výhře nad mistry světa zlato, Rusové se radují z bronzu

Kanaďané Kaitlyn Lawesová a John Morris vyhráli premiéru curlingu smíšených dvojic na olympijských hrách. Ve finále porazili Švýcary Jenny Perretovou a Martina Riose 10:3 po šestém endu. Ruští manželé Anastasia Bryzgalovová a Alexandr Krušelnickij vybojovali bronz. V souboji o třetí místo přehráli norskou dvojici Kristin Skaslienovou a Magnuse Nedregottena 8:4.

Anastasia Bryzgalovová a Alexandr Krušelnickij
zdroj: Reuters autor: TOBY MELVILLE

Kanaďané vládnou curlingu. Lawesová a Morris získali pro tuto zemi už jedenáctou medaili v tomto sportu na OH a celkově šesté zlato. Oba už přitom ve svých sbírkách zlato mají, Lawesová z ženského turnaje v Soči, Morris ze soutěže mužů ve Vancouveru. Pro Švýcarsko je stříbro z Koreje šestou medailí, jen Kanada má cenných kovů víc.  

Bryzgalovová s Krušelnickým, kteří startují v Koreji pod neutrální vlajkou, získali společně druhou medaili po triumfu na mistrovství světa v roce 2016. "To, že jsme rodina, je pro nás hodně důležité. Nesmírně nám to pomohlo, abychom se přenesli přes včerejší porážku a sehráli dnes zápas, na který bychom mohli být pyšní," řekla Bryzgalovová s narážkou na pondělní semifinálovou prohru 5:7 se Švýcarskem.

Bryzgalovovou, jež se stala díky svému atraktivnímu vzhledu jednou z internetových senzací úvodu Her, nezastavila ani drobná nehoda ze závěru třetího endu. Pětadvacetileté rodačce z Petrohradu při plánování strategie posledního kamene uklouzla noha a skončila na zemi, což se profesionálním curlerům stává jen zřídka. "Prostě jsem zapomněla na kámen, který jsem měla za sebou," smála se neobvyklému incidentu Bryzgalovová po zisku bronzu.

České curlingové týmy se na olympiádu neprobojovaly. Curling mixů je jednou ze čtyř nových disciplín ZOH, dalšími jsou snowboardový Big Air, rychlobruslařský závod s hromadným startem a soutěž družstev ve sjezdovém lyžování.

Výsledky smíšených dvojic v curlingu

Finále: Kanada - Švýcarsko 10:3 po 6. endu.

O 3. místo: OSR - Norsko 8:4.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články