Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Frenzel porazil Watabeho a obhájil zlato. Dvořák doběhl jednadvacátý

Závod sdruženářů má stejného vítěze jako před čtyřmi lety v Soči. Eric Frenzel nastoupil v závěru běžecké části a porazil favorizovaného Akitu Watabeho. Pro bronz si doběhl Lukas Klapfer. Nejlepším z českých závodníků byl jednadvacátý Miroslav Dvořák.

Eric Frenzel
zdroj: ČTK/AP autor: Matthias Schrader

Skok na středním můstku zvládl z Čechů nejlépe Ondřej Pažout (97,5 m), o dva metry méně skočil jeho zkušenější kolega Dvořák. Nejkratší skok předvedl Tomáš Portyk (89,5 m), který ovšem skákal v o něco horších podmínkách a tolik neodečítal. Čtvrtý člen reprezentace Lukáš Daněk svůj pokus absolvoval, ovšem rozhodčí jej diskvalifikovali. Neměl totiž odpovídající váhu.

Do běžecké části tak všichni vybíhali s výraznou ztrátou – Pažout měl manko +2:19, Dvořák +2:43 a Portyk +2:45. Všechny časy se překvapivě vztahovaly na Rakušana Franz-Josefa Riedla, který šokoval všechny favority dalekým skokem dlouhým 112 metrů. Nejblíže byl rakouskému sdruženářovi Jarl Magnus Riiber (+0:15), hned za ním Akito Watabe (+0:28).

Náskok rakouského sdruženáře, který je výrazně lepším skokanem než běžcem, vzal na těžké trati s mnoha táhlými stoupáními brzy za své. Na čele se sjela skupinka, ve které udával tempo Eric Frenzel, za nímž se vyváželi Watabe s Riiberem a Lukasem Klapferem. Velkou stíhací jízdu podnikal Johannes Rydzek, vedoucí čtveřici ale nedojel.

Rozhodoval poslední okruh a závěrečné metry. Frenzel nastoupil jako první, za ním se zprvu držel Watabe, avšak i on po chvíli tempu německého obhájce ze Soči nestačil. Frenzel vyjel jako první na stadion a v cílové rovince mohl začít slavit. Watabe dojel s mírným odstupem pro stříbro, které mu patřilo už před čtyřmi roky v Soči.

Bronz patří překvapivě Rakušanu Lukasi Klapferovi. Nejlepším z českých závodníků byl jednadvacátý Dvořák, o tři pozice zpět byl Portyk. Na 34. příčce se v cíli objevil Pažout. Překvapivý vítěz skokanské části Rehrl doběhl jako třináctý.

Nejlepší výsledek pro Dvořáka

"Pro mě je to nejlepší výsledek v sezoně, která pro mě není dobrá. Oproti tréninkům jsem se na můstku docela zmátořil, takže hodnotím vystoupení docela pozitivně," řekl Dvořák.

Portyk byl spokojený méně. "Jsem zklamaný. Neříkám, že ne. Chtěl jsem zajet lepší výsledek, ale když na můstku nemáte štěstí... Skočil jsem tady nejlépe, ale neměl podmínky. Tak doufám, že na velkém to bude lepší. V běhu si věřím jako nikdy, cítím se silnej," uvedl.

Pohoršil si úřadující juniorský mistr světa Pažout, který se propadl z 22. příčky po skoku. "Doufal jsem, že bych se mohl vejít do třiceti. Je to 34. místo, bohužel, nevyšlo to úplně, ale hlavu vzhůru a jdeme dál," řekl devatenáctiletý sdruženář.

Severská kombinace (střední můstek/10 km):

1. Frenzel (Něm.) 24:51,4, 2. A. Watabe (Jap.) -4,8, 3. Klapfer (Rak.) -18,1, 4. Riiber (Nor.) -22,5, 5. Rydzek (Něm.) -27,9, 6. Hirvonen (Fin.) -51,6, 7. Riessle (Něm.) -1:05,3, 8. Herola (Fin.) -1:05,5, 9. Geiger (Něm.) -1:05,5, 10. Andersen (Nor.) -1:13,7, ...21. Dvořák -2:32,0, 24. Portyk -2:40,0, 34. Pažout -3:14,4, Daněk diskvalifikován.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články