Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Birner je rád, že už hokejová mise začíná, a říká: Výhra s Koreou je povinnost

V březnu bude Michalu Birnerovi dvaatřicet, hrál už na mistrovstvích světa i na Světovém poháru, ale olympijský turnaj ho čeká poprvé. "Jsem rád, že už začneme hrát," popisuje pocity hokejisty čekajícího na velkém turnaji na první buly. "Je to uvolnění, už to čekání bylo dlouhé. Těšíme se, až to vypukne," dodal před čtvrtečním zápasem s Koreou.

Michal Birner
zdroj: ČTK/RvSMedia/ autor: Monika Majer

A jak vidí zkušený útočník švýcarského Fribourgu prvního soupeře českého týmu? "Nebude to vůbec snadný start. Korejský tým odehrál se Švédy i s Kanadou dobrá utkání," uvědomuje si Birner sílu soupeře. 

Roli favorita se však vůbec nevyhýbá. "Lidi v Čechách očekávají dobrý výsledek a hodně gólů, samozřejmě v jejich síti," popisuje, jak cítí reprezentanti očekávání fanoušků před prvním olympijským utkáním. "Nebojíme se toho, že jsme favoriti. Budeme se snažit hrát sebevědomě. Nemají špatné hokejisty, nebude to nic jednoduchého, ale tři body jsou povinností," říká jasně. 

Bude hrát v útoku společně se svým bývalým spoluhráčem Michalem Řepíkem a to mu vyhovuje. "S Michalem jsme na sebe zvyklí. Už spolu nehrajeme v klubu, ale po pár minutách tréninku o sobě víme a věřím, že nám to vydrží celý turnaj," líčí, jak to mezi nimi funguje.

"Jsou situace, kdy ho nevidím, ale tuším, kde stojí. V tom je výhoda, když s někým nastupujete dlouho," dodává. 

Svou první olympiádu si užívá. "Je to zajímavá zkušenost. Když jdete na jídlo a vidíte kolem sebe velké hvězdy z jiných sportů," vysvětluje, jak vnímá život v olympijské vesnici. Ale dodává: "Všechno na nás padne až zítra, kdy začíná naše mise."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články