Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Premiér Fiala se zúčastní slavnostního zahájení v Paříži a setká se s českými olympioniky

Předseda vlády Petr Fiala (ODS) se na pozvání francouzského prezidenta Emmanuela Macrona zúčastní za týden zahajovacího ceremoniálu letních olympijských her v Paříži. Bude i u otevření českého olympijského domu a setká se s reprezentanty.

Premiér Petr Fiala
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

"Pan premiér přijal, stejně jako další hlavy států a lídři zúčastněných zemí, pozvání francouzského prezidenta na oficiální slavnostní zahajovací ceremoniál olympijských her v Paříži. Při této příležitosti se také zúčastní slavnostního otevření českého olympijského domu, kde se setká s českými reprezentanty," uvedla mluvčí vlády Lucie Ješátková.

Komplikaci pro ČR znamená středeční požár na ambasádě v Paříži, který podle prvotních informací způsobil elektrický zkrat. Velvyslanec Michal Fleischmann ve středu řekl, že do začátku olympiády bude opraveno, co je nutné. Konzulát, který sídlí mimo, funguje.

Hry začnou 26. července a do 11. srpna se na nich představí zhruba 11 000 sportovců z více než 200 zemí.

Do Paříže odlétají i první čeští reprezentanti, mistři světa v plážovém volejbalu Ondřej Perušič a David Schweiner a světová šampionka v lukostřelbě Marie Horáčková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články