Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Omarov: Chybí mi jen ta nejdůležitější medaile. Na olympiádě si za ní půjdeme

Ve finální fázi přípravy na olympijský start je jedna z velkých českých nadějí, zápasník v řecko-římském stylu Artur Omarov. Před třemi lety vypadl v Tokiu v prvním kole, pro Paříž si ale dává medailové cíle.

Artur Omarov (v modrém) v osmifinále Her v Tokiu
zdroj: REUTERS

V loňském roce získal pětatřicetiletý Omarov bronz na evropském i světovém šampionátu a úspěchy sbíral i ve Světovém poháru.

Právě medaile z MS v Bělehradě v širší konkurenci, než bude ta olympijská, mu zajistila místenku do Paříže, kde bude chtít povedené období kariéry završit.

"Jen ta nejdůležitější medaile mi chybí a doufám, že to letos prolomím. Cíl je jasný, chci medaili z olympijských her a za tím si jdeme," věří si Omarov.

V kategorii do 97 kilogramů se představí jen šestnáct zápasníků. Cesta za cenným kovem je tak poměrně krátká, ale také ošidná – jediná porážka může znamenat konec nadějí.

Do olympijského turnaje vstoupí v úterý 6. srpna. "Myslím, že jsem to veřejně ještě neřekl. Ale kdybych udělal olympijskou medaili, tak bych asi skončil. Protože by to byla taková ta zlatá tečka v mé kariéře," přiznává Omarov.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články