Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Tour 2024

Hanzlíčková si na kvalifikaci v Istanbulu účast na olympijských hrách nevybojovala

Česká ženská zápasnická jednička Adéla Hanzlíčková si účast v Paříži nevybojovala. Bronzová medailistka z letošního mistrovství Evropy neuspěla v Istanbulu na kvalifikačním turnaji o účast na olympijských hrách. V boji o tři zbylá místa ve váze do 68 kilogramů vyhrála dva zápasy, k olympijské místence potřebovala ještě dvě vítězství.

Adéla Hanzlíčková
zdroj: facebook.com/unitedworldwrestling

Třicetiletá Hanzlíčková po olympijském debutu v Riu de Janeiro 2016 na dodatečné pozvání minule chyběla v Tokiu, tehdy ji od účasti dělila dokonce jediná výhra.

Jedno vítězství jí chybělo také letos v dubnu na evropském kvalifikačním turnaji v Baku a nyní se její olympijský sen rozplynul.

V Istanbulu nicméně dobře začala a položila na lopatky Tindru Sjöbergovou ze Švédska. Jenže ve čtvrtfinále byla nad její síly Niša Dahijaová z Indie, s níž prohrála na body 4:7. Indická zápasnice pak ale vyhrála i další souboj a vytáhla Hanzlíčkovou do oprav.

Tam cesta na OH vedla ještě přes tři soupeřky a první překážku česká volnostylařka překonala. Proti Bělorusce Alině Ševčukové se jí povedla oblíbená technika "klapačka".

Vzápětí jí ale definitivní stop vystavila Rumunka Alexandra Anghelová, s loňskou mistryní Evropy ve váze do 72 kg prohrála Hanzlíčková 3:5 na body.

Neprosadil se ani Oldřich Varga ve váze do 77 kg v řecko-římském stylu. Po úvodním hladkém vítězství nad Bazargeldim Ezimovem z Turkmenistánu podlehl v osmifinále Albinu Olofssonovi ze Švédska a turnaj pro něj skončil.

Jistotu startu v Paříži má pouze Artur Omarov, který se kvalifikoval díky bronzu na loňském mistrovství světa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články