Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Medailové žně na olympiádě mládeže pokračují. Bronz a stříbro přidali Seemanová a Bezděk

Po čtyřech dnech soutěží na olympiádě mládeže v Buenos Aires má česká výprava na kontě už sedm cenných kovů. Barbora Seemanová po zlatu z kraulařské stovky přidala bronz na dvojnásobné trati. Druhou medaili získal i judista Martin Bezděk, jenž byl členem smíšeného mezinárodního družstva, které obsadilo druhé místo.

Barbora Seemanová
zdroj: ČT/freedrive.cz

Seemanová postoupila do finále na 200 m volným způsobem ze čtvrtého místa a v závodě o medaile svou pozici zvládla vylepšit. Trochu nespokojená byla jen s časem 1:58,25, jímž o 11 setin zaostala za vlastním českým rekordem.

"Bronz super, ale mrzí mě ten výsledný čas. Ten jsem chtěla mít alespoň o jedenáct setin lepší. Musím na dvoustovce ještě víc zamakat," uvedla po bronzovém finále Seemanová. "Ale za další medaili jsem hrozně ráda. Byl to můj druhý start a opět se mi povedlo dostat se na stupně vítězů," dodala.

Osmnáctiletá plavkyně měla stejně jako při prvním finálovém závodě podporu z tribuny od ostatních členů české výpravy, kteří věřili v šanci na další cenný kov. "Včerejší euforie z vítězství mě úplně pohltila, nemohla jsem usnout. Přece jen, když vám leží zlatá medaile vedle postele, nemůžete tomu prostě uvěřit," vrátila se Seemanová ke zlatému úspěchu na 100 m, který ozdobila národním rekordem.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi mají na olympiádě mládeže další dvě medaile

"Chodí mi spousta gratulací, ještě jsem na ně ani neodpovídala. Nechci si to zatím naplno připustit. Ještě mě čeká jeden závod, na který se musím plně soustředit," uvedla mladá plavkyně, kterou dnes čekají rozplavby na kraulařské padesátimetrové trati.

Po stříbru v individuální soutěži do 81 kg získal další cenný kov judista Bezděk. Sedmnáctiletý rodák z Hranic nad Moravě byl členem osmičlenného týmu složeného z chlapců a dívek, který obsadil na závěr judistických soutěží v Buenos Aires druhé místo.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články