Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Kordistka Bieleszová postoupila z těžké skupiny a na OH mládeže získala bronz

Druhý den a už třetí medaile. Česká výprava na olympijských hrách mládeže v Buenos Aires začala úspěšně. Šermířka Veronika Bieleszová získala bronz v kordu a navázala na bronz vzpěrače Františka Poláka a stříbro judisty Martina Bezděka.

Veronika Bieleszová v souboji o bronz s Belgičanku Axelle Wasiakovou
zdroj: Český olympijský tým

V rozhodujícím zápase o cenný kov porazila Belgičanku Axelle Wasiakovou 9:8. "Měla jsem těžké soupeřky, v mojí skupině byla i úřadující mistryně světa," popsala šestnáctiletá reprezentantka vstup do soutěže, ze skupiny však dokázala postoupit přímo do čtvrtfinále. V semifinále ji zastavila pozdější vítězka Kateryna Čornijová z Ukrajiny, která v duelu o zlato porazila světovou šampionku mezi kadetkami Sie S'-jen z Hongkongu.

Bieleszová pak zvládla zápas o bronz. "Ona trochu zaspala a myslela si, že jsme teprve v druhém kole. Jenže nám v tu chvíli skončilo třetí, protože nám první kolo anulovali za pasivitu. A já už věděla, že mám medaili," popsala rozhodující souboj.

"Pro náš svaz je to snad po sto letech, co slavíme olympijskou medaili. A vůbec nevadí, že je to jen olympiáda mládeže," vyzdvihl úspěch své svěřenkyně trenér Jiří Beran. "Máme v posledních pěti letech velmi silnou generaci šermířů. Daří se nám i v ostatních evropských a světových soutěžích. Tak teď už jen ta 'dospělá' olympiáda," věří Beran.

Bieleszová bronzem navázala na úspěchy vzpěrače Františka Poláka, který skončil třetí ve váze do 56 kg, a judisty Martina Bezděka. Ten získal stříbro v kategorii do 81 kg.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi mají už tři cenné kovy na olympijských hrách mládeže
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články