Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Redgrave měl radost, že ho dráhař Hoy připravil o rekord

Londýn - Jen čistou radost cítil legendární veslař Steve Redgrave, když získal dráhový cyklista Chris Hoy zlatou medaili v keirinu. Ta pro něj byla šestá na olympijských hrách, čímž sesadil právě Redgravea z pozice nejúspěšnějšího olympionika britské historie.

Chris Hoy
zdroj: AP

Soutěže v dráhové cyklistice pro něj byly na londýnských hrách druhé nejoblíbenější hned za veslováním. Ve skvělé atmosféře na velodromu totiž závodil silný britský tým, který vyhrál sedm z deseti disciplín. "Cítím jako privilegium, že jsem byl u toho, když Chris, který se za poslední roky stal mým dobrým přítelem, vstoupil do historie," pochvaloval si.

S Hoyem se seznámil, když se veleúspěšný cyklista zamlada věnoval veslování. Tam podle Redgravea poznal tak těžký trénink, až se mu to možná nelíbilo. Po trojnásobném zlatém úspěchu v Pekingu sice Hoy přišel kvůli Jasonu Kennymu o nominaci do individuálního sprintu, ale v týmovém sprintu i v keirinu získal zlato.

Steve Redgrave: "Ani jedna kost v mém těle si nepřála, aby Chris to šesté zlato nezískal, jen aby mi zůstalo místo v historii. Strašně jsem doufal, že to dokáže. Vlastně jsem si byl jistý, že to zvládne."

Redgrave sledoval, jak se šestatřicetiletý Hoy připravuje na své třetí olympijské hry. Po loňském mistrovství světa prý dráhař strávil s manželkou dovolenou na Mauriciu a od té doby sedmnáct měsíců dřel, aby uspěl v Londýně. "Když jsem Chrise potkal loni na velodromu v Manchesteru a viděl jeho perfekcionismus v přípravě, zjistil jsem, že je jen malé nebezpečí neúspěchu. I kdyby skončil stříbrný, nebyl by smutný, protože by věděl, že udělal všechno, co bylo v jeho silách," uvedl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články