Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Špička neprošel v keirinu přes první kolo

Londýn - Olympijský závod v keirinu skončil pro českého dráhového cyklistu Denise Špičku již v prvním kole. Po nezvládnutém úvodním vystoupení neuspěl třiadvacetiletý závodník brněnské Dukly ani v následných opravách. Špička sice ve své šestičlenné rozjížďce zpočátku držel naději na přímý postup, ale ten se nakonec stal kořistí Francouze Mickalea Bourgaina a Azizulhasniho Awanga z Malajsie. Český reprezentant dojel po vypuštěném závěru nakonec až pátý. Zlato si ve finále vybojoval legendární Britský cyklista Chris Hoy.

Denis Špička v olympijském keirinu
zdroj: Getty Images

Pokud chtěl jít Špička dál, musel v opravné jízdě, jež se opět jela se šesti jezdci, skončit do třetího místa. Brzy poté, co dráhu po zaváděcích okruzích opustila derna, šel sice do čela, ale nevydržel se silami a skončil nakonec poslední. Jedním z jeho přemožitelů byl i bronzový medailista ze sprintu Shane Perkins.

Fináli keirinu kraloval Chris Noy. Na londýnském velodromu triumfoval i v týmovém sprintu. Šestatřicetiletý Skot, jenž má ve sbírce i jedno stříbro, překonal bilanci veslařské legendy Steva Redgravea, který má na kontě pět zlatých, a stal se tak novým nejúspěšnějším britským olympionikem všech dob.

 

 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články