Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Polívka chce prodat, co umí a zafandit přítelkyni

Praha - Moderní pětibojař Ondřej Polívka původně mířil do Londýna pouze v roli diváka. Chtěl totiž v olympijském závodě podpořit svoji přítelkyni, ale nakonec se sám dočkal nominace a své plány musel přehodnotit. Pro závod v britské metropoli nemá stanovený konkrétní cíl - touží především prodat vše, co umí.

Moderní pětibojař Ondřej Polívka
zdroj: ISIFA

Český reprezentant se mezi 36 účastníků závodu dostal na základě světového žebříčku, když mu po zredukování pořadí zajistila start 18. příčka na loňském mistrovství Evropy v britském Medway. Místo aby atmosféru užíval pouze z pozice turisty, pozná ji z pozice závodníka.

"Už se na to moc těším," řekl Polívka, pro něhož se ve čtyřiadvaceti letech jedná o olympijskou premiéru. "Jsem zatím v pohodě a hlavně natěšený, ze závodů nijak nervózní nejsem," dodal Polívka.

Kromě vlastního závodu věří, že si bude moct užít i jiné sporty. "Snad se někam dostaneme, třeba na oštěp nebo parkúr," přál si Polívka. "Pokud se podíváme do města, tak asi i tam bude atmosféra jiná než normálně. Jedu na olympiádu ale poprvé a nevím, jak to bude vypadat. Určitě to všechno okolo nelze s ohledem na můj závod přehánět," podotkl Polívka.

Program po svém vystoupení má ale zcela jasně daný. "Druhý den po nás půjdou na start holky, takže se půjdu podívat na přítelkyni a zafandit jí," nastínil své plány Polívka, jehož životní partnerkou je Natálie Dianová, rovněž reprezentantka ve stejném sportovním odvětví. "Ten další den už letíme domů, takže tam toho o moc víc nestihneme."

Před startem své soutěže plánoval ještě vybrousit formu. "Určitě to nebude jen o ležení na posteli. Budou tam i nějaké tréninky, ale už to bude jen taková 'dolaďovačka', takže zlehka," ujistil Polívka.

Cíle si dopředu žádné nestanovil. "Chtěl bych podat takový výkon, na který mám. Budu hlavně rád, když se mi povede šerm. V ostatních disciplínách to teď docela šlo, takže tam snad problém nebude," věří Polívka. Na šermu bude v jeho případě hodně záležet. "Pokud se mi povede hodně, můžu pomýšlet i na umístění do pětky," prohlásil Polívka.

Prostředí, v němž se olympijský závod odehraje, dobře zná. "Loni jsme tam byli na finále Světového poháru, kde na tom samém místě byli koně a kombinovaná disciplína (střelba a běh)," poznamenal Polívka.

Plavání a šerm naopak budou v nově postaveném prostředí. "Ale co jsem tak koukal v televizi, tak s tím problém nebude. Celkově je to tam pěkné. Greenwich Park je sám o sobě moc hezký. Trať je tam zajímavá a členitá. Možná trochu těžší, ale to k tomu patří," uzavřel Polívka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články