Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Phelps má 16. zlato, Baumrtová skončila v semifinále

Londýn – Americký plavec Michael Phelps si doplaval pro své 16. olympijské zlato a opět vylepšil bilanci nejúspěšnějšího olympionika historie. V polohovém závodě na 200 metrů nenašel přemožitele. Česká plavkyně Simona Baumrtová skončila v semifinále a obsadila 14. místo.

Michael Phelps
zdroj: ISIFA autor: Cal Sport Media

Americký plavec Michael Phelps neustále vylepšuje bilanci nejúspěšnějšího olympionika historie. Na 200 metrů polohový závod získal celkově dvacátou medaili a šestnácté zlato. V Londýně se také poprvé radoval z vítězství v individuální disciplíně. Druhý skončil jeho krajan Ryan Lochte, bronz bral Maďar Laszlo Cseh.

Americké plavání slaví i další úspěchy. Rebecca Soniová triumfovala na 200 metrů prsa v novém světovém rekordu 2:19,59 minuty a obhájila prvenství z Pekingu. Soniová vylepšila o 41 setin předešlé maximum, které posunula ve středečním semifinále na rovných 2:20,00. Druhá skončila Japonka Satomi Suzukiová a bronz získala Ruska Julia Jefimovová.

Finále znakařské dvoustovky na OH ovládl další Američan Tyler Clary s časem 1:53,41 minuty. Jeho krajan Ryan Lochte skončil třetí a připsal si tak už čtvrtou medaili na OH v Londýně. Stříbro bral Japonec Riosuke Irie.

Pouze stometrový kraulový sprint dnes nepatřil USA. Vyhrála ho nizozemská plavkyně Ranomi Kromowidjojová v novém olympijském rekordu rovných 53 sekund. Druhá Alexandra Herasimenjová z Běloruska na ni ztratila 38 setin. 

Baumrtová je nakonec spokojená

Česká plavkyně Simona Baumrtová nepostoupila do finálových bojů o medaile. V závodě na 200 metrů znak nestačila na své soupeřky a obsadila konečné 14. místo s časem 2:10,18 minuty.

"Byla to povedená olympiáda. S těmi ranními závody jsem spokojená, trochu mě mrzí ta odpoledne," řekla po semifinále Baumrtová. Nedokázala se prý tak soustředit na závod. "Pořád jsem se koukala, kdo je vedle mě. To je strašná chyba, asi ještě nejsem připravená závodit s největší špičkou, i když jsem se jí přiblížila," podotkla.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články