Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Olympijské sázky: Bude pršet, zapálí si starosta vlasy?

Londýn - Olympijské hry přitahují zájem sázkových kanceláří a sázkařů. Experti očekávají, že během dvou týdnů utrží sázkové kanceláře na ostrovech rekordních sto milionů liber, to je více než tři miliardy korun. A zdá se, že se britský sázkařský průmysl snaží o co nejkurióznější sázku. Například v kurzu 1000:1 lze vsadit na to, že během zahajovacího ceremoniálu se nad stadionem objeví UFO s mimozemšťany.

Deštivé počasí v Londýně
zdroj: ISIFA/Rex Features autor: Stephen Simpson

Jen firma Ladbrokes nabízí jedenáct tisíc různých sázek a před hrami si najala tým specialistů, aby optimálně stanovila kurzy na sporty, na něž se běžně nesází. Tipovat lze však nejen vítěze, ale i počasí. Kdo si vsadí, že v Londýně nebude ani jeden olympijský den bez deště, může vyhrát padesátinásobek vkladu. Jako pravděpodobnější se bookmakerům jeví, že olympiádu naruší stávka zaměstnanců metra (10:1).

Chytnou starostovi Londýna od pochodně vlasy?

U příležitosti olympijských her v Londýně je možné vsadit si téměř na vše. Včetně toho, zda olympijská pochodeň zapálí tradičně rozcuchané vlasy londýnského starosty Borise Johnsona. Sázková kancelář William Hill na to v současnosti nabízí kurz 100 ku jedné. Firma Ladbrokes má naopak kurz 33:1.

Boris Johnson
zdroj: Isifa/Getty Images autor: Scott Heavey

Ještě nedávno byl kurz u William Hill na vznícení vlasů svérázného starosty 66 ku jedné, ale sázková kancelář jej zvýšila poté, co si Johnson před pátečním slavnostním zahájením letních her nechal svůj platinový porost zastřihnout. Tím se prý pravděpodobnost jeho zapálení podstatně snížila.

Zatím však není jisté, zda starosta Londýna vůbec olympijskou pochodeň během zahajovacího ceremoniálu ponese, i když o tom britská média spekulují. Zájemci si tak zatím mohou vsadit třeba na to, zda olympijský oheň poslednímu nosiči pochodně zhasne. Kurs je 20 ku jedné.

Zajdou si sportovci do McDonald's?

Také u Ladbrokes lze vsadit na to, že poslední běžec s pochodní klopýtne, že všechny štafety ve finále na 4x400 metrů ztratí kolík nebo že se podaří vyfotografovat britské sportovce, jak jedí hamburgery.

I přesto zůstanou hlavním zdrojem tržeb seriózní sázky. Jako ta na triumf Jamajčana Usaina Bolta v závodě na 100 metrů. V Ladbrokes už na něj přijali jednu sázku za deset tisíc liber a očekávají prý i ještě větší ryby. Sportovci jsou pro bookmakery vhodným objektem, sami však toho využít nemohou. Účastníkům her je sázení zakázáno.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články