Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Nejsem ve formě, řekl Nadal. Do Londýna nepojede

Madrid - Španělský tenista Rafael Nadal se nezúčastní olympijských her. Obhájce zlaté medaile oznámil, že se necítí být v dobré kondici. Třetí hráč světa se od Wimbledonu, kde ho ve druhém kole překvapivě vyřadil Čech Lukáš Rosol, potýkal se zánětem v koleně. Zrušil kvůli tomu i plánovanou exhibici s Novakem Djokovičem.

Rafael Nadal
zdroj: Ap

"Nejsem schopen v Londýně hrát, a proto neodjedu se španělskou výpravou, jak jsem plánoval," uvedl v oficiálním prohlášení Nadal, který měl být španělským vlajkonošem. Také proto je velmi zklamaný.

"Dnešek je jedním z nejsmutnějších dnů mé kariéry. Být vlajkonošem na zahajovacím ceremoniálu her v Londýně by byl zřejmě jeden z nejúžasnějších momentů, takže si umíte představit, jak těžké to bylo rozhodnutí," svěřil se šestadvacetiletý tenista, bývalá světová jednička.

Do poslední chvíle se snažil zotavit a dostat se zpět do formy, ale závod s časem prohrál. "Musím myslet na své kolegy a nechat hrát někoho, kdo je lépe připravený," dodal jedenáctinásobný grandslamový šampion.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články