Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CBK Mersin - ZVVZ USK Praha

Jirásek: Bezpečnost nemůže nikdo zaručit

Praha - Do ranního studia ČT přišel tři dny před oficiálním zahájením olympiády předseda ČOV Milan Jirásek. V rozhovoru se zmiňuje o bezpečnostních opatřeních, která provázejí londýnské hry - týkají se převážně izraelských a amerických sportovců. Zároveň se ale diskuze stočila i k dopingovým kontrolám a tomu, jak jsou na tom čeští sportovci.

Kvůli možným teroristickým útokům si i letní olympijské hry vyžadují velká bezpečnostní opatření. Ta jsou všudypřítomná od mnichovské tragédie před 40 lety. Londýn si už navíc prošel teroristickými útoky před sedmi lety, a tak je strach některých londýnských občanů z nadcházejících her pochopitelný.

"Osobně považuji zajišťování bezpečnosti za jakousi odvrácenou tvář olympiády," říká Jelínek a dodává: "Vynakládají se obrovské prostředky, které by se jistě daly využít jinak, a i tak bezpečnost nemůže nikdo zaručit."

Předseda ČOV mluvil i o dopingu. Podle něj v podstatě není možné, že by některý ze sportovců úmyslně dopoval, a říká, že pokud některý zkouškou neprojde, jedná se spíše o omyl. "Čeští sportovci navíc procházejí dlouhodobou osvětou, a tak jsme již velmi dlouho neměli žádný podobný problém," tvrdí Jirásek.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články