Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Čapek: Olympiádu vyhraje buď Synek, nebo Drysdale

Praha – Sportovní komentátor Pavel Čapek se chystá už na své desáté olympijské hry. Vedle fotbalu bude v Londýně komentovat i závody veslařů, kde má Česko hned dvě žhavé medailové naděje. Zatímco skifař Ondřej Synek by si to podle papírových předpokladů měl rozdat s Novozélanďanem Mahém Drysdalem o zlato, jeho kolegyni Miroslavu Knapkovou čeká na olympijském kanále v Etonu mnohem těžší konkurence.

Ondřej Synek
zdroj: ČT24

Po čtyřiceti letech se na olympijských hrách opět představí společný britský fotbalový tým, byť bez zástupců Skotska a Severního Irska. Kapitánem byl zvolen Ryan Giggs z Manchesteru United. "V osmatřiceti letech sice bude nejstarším fotbalistou na olympiádě, ale neustále se udržuje ve skvělé formě a jeho osoba je garancí, že tomuto týmu budou fandit všichni normální fanoušci po celé Británii," domnívá se Čapek.

Naopak do výběru trenéra Stuarta Pearce se nedostal další veterán David Beckham, který o poslední šanci zahrát si v dresu Albionu hodně usiloval. "Beckham o to moc stál, i proto, že se narodil v místech, kde nyní stojí olympijský stadion a jako malý tam hrál fotbal na ulici. Strašně moc toužil po tom, být v olympijském týmu, ale trenér vzal raději Giggse, protože Beckham hraje v Americe, kde ta úroveň soutěže není tak vysoká jako v Premier League," vysvětluje Čapek.

V olympijském kanále se očekávají dvě medaile

Největšími medailovými nadějemi českého veslování jsou loňská mistryně světa na skifu Knapková a obhájce olympijského stříbra Synek. "Oba budou v závodě kandidáty na medaili, oba se cítí momentálně v pohodě, ale něco jiného je samozřejmě pozice favorita před hrami a něco jiného realita samotného závodu," upozorňuje Čapek a zmiňuje i další možnou nepříjemnost. "Na kanále v Etonu jsou hodně nevyzpytatelné povětrnostní podmínky, kolem nejsou žádné kopce ani stromy, a když veslaři zafouká špatný vítr, neudělá nic."

Česká ženská skifařská jednička Knapková podle Čapka od minulé olympiády v Pekingu nabrala hlavně zkušenosti a zlepšila psychiku: "Mirka měla dlouho smůlu, už v roce 2005 byla vicemistryní světa, o rok později znovu právě v Etonu, ale vždycky se objevila nějaká nová soupeřka, která byla v danou chvíli lepší. Letos třeba Australanka Crowová, která tuhle disciplínu nikdy nejezdila a dokázala ji na světovém poháru porazit. Mirka se snad zocelila psychicky, loni v Bledu si dokázala, že umí i vyhrávat. V Pekingu na ni byl také obrovský tlak, čekal se útok na medaili a skončila až pátá," vzpomíná Čapek.

V o něco lepší pozici jede do Londýna Ondřej Synek. "Ondra jednoznačně patří do nejužší světové špičky a podle mého názoru bude zlatý buď on, nebo Novozélanďan Drysdale, cokoliv jiného by bylo obrovské překvapení. U žen je konkurence větší a Mirka sama si je vědoma, že jakákoliv medaile by byla úspěch," uzavírá zkušený sportovní komentátor.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články