Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Synek věří, že druhému potomkovi přiveze olympijské zlato

Praha - Veslař Ondřej Synek si závěr sezony stejně jako před dvěma lety zpestří radostnou rodinnou událostí. Společně s manželkou Pavlou totiž čekají druhého potomka a oba věří, že se zopakuje rok 2010, kdy devětadvacetiletý skifař spěchal domů z mistrovství světa jako zlatý medailista. Letos by Synka pět dnů před plánovaným termínem porodu měl čekat finálový závod na olympiádě v Londýně.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

"Původně jsme to plánovali později, ale pak to nějak přišlo. Nedá se nic dělat, bude se to muset nějak zvládnout," uvedl Synek na dnešní tiskové konferenci před ostrým startem sezony, do které vstoupí příští týden v Bělehradě. "Máme pět dní rezervu, ale zase se říká, že druhé děti se rodí dříve, tak uvidíme, jak to dopadne," pousmál se veslař pražské Dukly, jenž by se ve finále olympiády měl představit 3. srpna.

Stříbrný medailista z olympiády v Pekingu má za sebou vydařenou zimní přípravu, kterou absolvoval v domácím prostředí. Letos se totiž rozhodl, že nepojede do tepla. "Čím jsem starší, tak zjišťuju, že mi to doma vyhovuje nejvíc. Mám k dispozici vše, co potřebuju, a mám tu i potřebný klid," vysvětlil. Před olympiádou se ale vydá na soustředění do oblíbeného italského Livigna.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Mirky Knapkové a Ondřeje Synka

Synek: Když se zahájí dobře, je člověk nad věcí

Momentálně se Synek soustředí na první závod světového poháru, který jej čeká příští týden v Srbsku. V Bělehradě totiž pozná, jak na tom je on i jeho soupeři. "Nebude tam ale Novozélanďan Drysdale, což je můj největší soupeř, takže to tam bude o pidikousek jednodušší. Výsledek bude důležitý hlavně pro psychickou pohodu. Když se zahájí dobře, tak je člověk nad věcí," podotkl Synek.

Osobně se ale cítí dobře. Dokonce se ve středu lehce hecoval přes sms zprávy z dvojnásobným olympijským vítězem Olafem Tuftem z Norska. "Ptal se mě, jak se cítím. Tak jsem mu psal, že trénuju jako zvíře. A on reagoval, že se cítí jako starý zničený farmář. Tak uvidíme, jak na tom bude," dodal dobře naladěný Synek.

Knapková si zopakovala soustředění v Anglii

Miroslava Knapková absolvovala měsíční soustředění v dějišti olympijských her stejně jako před loňskou sezonou, která vyvrcholila zlatem na mistrovství světa. "Je určitě zajímavé porovnat systém v Čechách a v Anglii. Je to k nezaplacení, protože Anglie je kolébka veslování. Myslím, že závody na olympijských hrách budou úplně úžasné."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články