Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Beachvolejbalistu Beneše trápí kolena i viróza

Londýn – Zdravotní problémy se valí na beachvolejbalistu Petra Beneše před začátkem olympijského turnaje. K potížím s koleny, které českého reprezentanta již nějakou dobu trápí, se přidala i viróza. "To ale nemusí znamenat nic špatného, protože si odpočinu a nejlepší forma přichází po deseti dnech ležení, což se mi vyplní. Půjdu na zápas rovnou z postele a věřím, že to bude dobré," řekl Beneš, jehož parťákem je Přemysl Kubala.

Sedmatřicetiletý Beneš má dlouhodobě problémy s koleny. Kvůli nim musela česká dvojice odstoupit před olympiádou z turnaje v Berlíně a další vynechali. "Kolena? To je stáří, artróza jako u normálních lidí, kteří sportují a namáhají kolena při výskocích. Už mám nějaký věk, zkušenosti, jak se říká, a kolena jsou opotřebovaná," řekl Beneš.

Ke kolenům se nejspíš kvůli klimatizaci přidala před odletem na olympiádu viróza. "Někde jsem ofoukl a měl jsem horečky, devětatřicítky až čtyřicítky," řekl a dodal, že nyní už má jen něco nad sedmatřicet. V olympijské vesnici si přesto zašel do posilovny a s Kubalou chodí trénovat na kurty.

Jediného, čeho se Beneš kvůli nachlazení bojí, je jeho fyzička. "Rychle se potím a je obava, abych vydržel v utkání se silami až do konce," řekl Beneš. Energii překonat všechny trable mu dodává olympijská atmosféra, kterou zažívá poprvé. "Má to pozitivní vliv i na pohybový aparát, tak věřím, že se dám dohromady."

Ani na chvilku Beneše nenapadlo, že by kvůli zdravotním komplikacím do Londýna nejel. "Jen jsem si myslel, že bych přiletěl později, ale tohle je moje olympijská premiéra i derniéra, proto mám dvojnásobnou motivaci se tady předvést. Užít si to a podat co nejlepší výkon. Určitě neprodáme kůži lacino," ujistil Beneš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články