Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kubala a Beneš odstoupili z ME, volejbalistky jsou ve čtvrtfinále

Haag - Plážoví volejbalisté Petr Beneš s Přemyslem Kubalou odstoupili kvůli Benešovu zranění z mistrovství Evropy v Haagu. Do sobotního čtvrtfinále se naopak probojovaly nejvýše nasazené Lenka Háječková s Hanou Klapalovou a nečekaně i Martina Bonnerová a Barbora Hermannová, které v českém souboji vyřadily turnajové dvojky Kristýnu Kolocovou a Markétu Slukovou.

Nejlepší český mužský pár Kubala, Beneš měl dnes hrát s německou dvojicí Julius Brink, Jonas Reckerman, ale proti obhájcům titulu k zápasu prvního kola vyřazovací části nenastoupil. "Petr má zranění na levé odrazové noze, jedná se o klenbu na nártu," vysvětlil Kubala.

Kubala s Benešem by měli mít jistotu účasti na olympijských hrách v Londýně, nechtěli proto riskovat vážnější komplikace. "Chceme, aby se doléčil a byl fit do grandslamu v Moskvě," uvedl Kubala. Kubala a Beneš tak v Haagu skončili sedmnáctí, stejně jako Jan Dumek s Martinem Tichým. Ti v prvním kole play-off ve třech setech podlehli domácím trojnásobným mistrům Evropy Reinderu Nummerdorovi a Richardu Schuilovi.

Mezi ženami v prvním kole uspěly Bonnerová a Hermannová, které následně přehrály 16:14 v třetím setu favorizované krajanky Kolocovou a Slukovou. Z druhého kola prošly mezi nejlepší osmičku také Háječková s Klapalovou, které ve třech setech vyřadily soupeřky ze Švýcarska.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články