Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Zkrácený Memoriál Luboše Tomíčka vyhrál v dešti Australan Fricke

Max Fricke se nejlépe popasoval se soupeři i s nepřízní počasí ve 49. ročníku Memoriálu Luboše Tomíčka na ploché dráze, který se jel na pražské Markétě. Vytrvalý déšť trápil jezdce a ztížil trať do té míry, že se na ní téměř nedalo předjíždět. Jezdci se nakonec v průběhu závodu usnesli, že trať už není bezpečná a pořadatelé jej po šestnácté jízdě předčasně ukončili. Nejlepším Čechem byl čtvrtý Eduard Krčmář. Vítěz nedělní Zlaté přilby a nejlepší domácí závodník posledních let Václav Milík skončil třináctý.

Max Fricke
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Organizátoři měli stejně jako před rokem smůlu na počasí. Zatímco loni byli nuceni ukončit závod již po 12. z 20 jízd základního rozpisu, letos se jich odjelo 16. Opět tak nedošlo na dramatické rozuzlení v podání finálové jízdy.

Teprve jednadvacetiletý australský talent Fricke, jenž stejně jako Milík zasáhl i do dvou z dosud odjetých deseti závodů letošního seriálu Grand Prix, nenašel ve čtyřech absolvovaných jízdách přemožitele. Potvrdil tak výbornou formu z posledních dnů: v pátek si třetím místem vyjel celkový bronz v MS závodníků do 21 let a třetí skončil po skvělých výkonech rovněž v závodě o Zlatou přilbu.

Druhý byl na Markétě Dán Peter Kildemand, jenž v Grand Prix odjel většinu závodů poté, co nahradil dlouhodoběji zraněného krajana Nickiho Pedersena. Kildemand si vedl rovněž výtečně, neboť tři jízdy vyhrál a v jedné skončil druhý, za vítězem tak zaostal o jediný bod.

Je nám líto, video expirovalo.
Tomíčkův memoriál vyhrál Australan Fricke

Třetí skončil Chorvat Jurica Pavlic. Vítěz Zlaté přilby z roku 2015 dojel nejprve poslední, ale další tři jízdy vyhrál a díky tomu byl vyhlášen jako třetí na úkor Krčmáře. Vítěz sobotní Zlaté stuhy juniorů v Pardubicích měl na kontě rovněž devět bodů, ale po horších umístěních, neboť tři body za vítěznou jízdu si připsal jen dvakrát.

Sedmý byl Matěj Kůs, vítěz Tomíčkova memoriálu z roku 2010. Obhájce loňského prvenství Švéd Peter Ljung se musel spokojit s osmou příčkou. Milíkovi dvakrát vypověděl službu motocykl, na kýžený vítězný double tak neměl šanci dosáhnout. 

Memoriál Luboše Tomíčka na ploché dráze v Praze:

Pořadí: 1. Fricke (Austr.) 12 b., 2. Kildemand (Dán.) 11, 3. Pavlic (Chorv.) 9, 4. Krčmář 9, ...7. Kůs 6, 12. Franc 3, 13. Milík 3, 15. Holub 2, 17. Smetana (všichni ČR) 1. Závod byl kvůli dešti ukončen po 16 jízdách.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články