Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Milík vyrazil jako blesk a v cíli na něj čekala Zlatá přilba

Zlatá přilba našla svého patnáctého domácího majitele. Václav Milík ve finále vedl od samého začátku, po celých šest kol před sebe nepustil jediného soupeře a zaslouženě vyhrál 69. ročník závodu. Po jednadvaceti letech má tradiční podnik znovu českého vítěze.

Václav Milík
zdroj: ČTK autor: Taneček David

"Nevím, co dodat. V Pardubicích mi to docela jde, ale že až takhle... Moc se mi povedl start, ale můžu říct, že šest kol je opravdu fuška. Mám letos dobrou sezonu a klaplo to," říkal v cíli šťastný Milík. "Je to můj největší úspěch na českých drahách," dodal Milík, který porazil druhého Rune Holtu a třetího Maxe Frickeho.

Ani druhý muž závodu ale nebyl zklamaný. "Jsem hrozně rád, že jsem tady mohl opět být a jet tento fantastický závod, je to pro mě vážně potěšení závodit o Zlatou přilbu. Finále bylo úžasné. A vyhrál muž, který byl dnes nejlepší ze všech. Musím Vaškovi pogratulovat," prohlásil Holta a uznale poplácal Milíka po ramenou.

Milík navázal na triumf Tomáše Topinky, který si v nejstarším plochodrážním závodě světa vyjel ceněnou trofej v roce 1996. Čtyřiadvacetiletý domácí závodník zvládl s velkým přehledem čtvrtfinálovou i semifinálovou skupinu. Ve finále nejlépe odstartoval a dotírajícího Holtu k radosti zaplněných tribun udržel za zády až do konce.

Povedený závod českých barev dovršil účastí v "malém finále" Eduard Krčmář, jenž dokázal již v sobotu opanovat Zlatou stuhu juniorů. Celkově skončil Krčmář desátý.

Finále A: 1. Milík, 2. Holta (Pol.), 3. Fricke (Austr.), 4. Čugunov (Rus.), 5. Žagar (Slovin.), 6. Janowski.

Finále B: 1. Jonsson (Švéd.), 2. Sajfutdinov (Rus.), 3. Lindbäck (Švéd.), 4. Krčmář, 5. Pieszczek (Pol.), 6. Pavlic (Chorv.).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články