Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Závod autokrosového MMČR v Poříčí ovládli Lotyš a Němec, mezi plecháči zvítězil Horčička

V režii zahraničních autokrosových jezdců se uskutečnil první závod mezinárodního mistrovství České republiky v Poříčí nad Sázavou. První velkou akci v Evropě ovládl v královské kategorii Super Buggy Lotyš Ervins Grencis, v slabších šestnáctistovkách byl nejrychlejší Němec Steven Laubach. Pouze mezi tzv. plechovými auty, v kategorii Touring autocross, se z vítězství radoval domácí Dušan Horčička.

Závod mezinárodního mistrovství České republiky v autokrosu
zdroj: ČTK/AP

Před pěti tisíci diváky se představilo 152 závodníků, z toho 42 z deseti zahraničních zemí. Do Česka zavítali i proto, že mistrovství Evropy bylo letos zrušeno a v řadě západoevropských zemí jsou podobné sportovní akce zakázány. Oproti původním plánům mezi nimi ale nakonec chyběl avizovaný desetinásobný evropský šampion Němec Bernd Stubbe, který v průběhu týdne svůj stroj prodal.

Pozdější poříčský vítěz Grencis se stal černou můrou pro domácí borce. Nejprve se v semifinále tvrdě srazil s loňským vicemistrem Evropy Radkem Jordákem, který musel na následky tohoto střetu odstoupit s poškozenou poloosou.

Ve finále se pustil Grencis tvrdě do křížku s Jakubem Kubíčkem, který se poté propadl na šesté místo. Souboj s Kubíčkem se stal následně osudným Petru Nikodémovi, jenž poprvé startoval v královské kategorii. Nejúspěšnějším domácím jezdcem se tak stal "dakarista" Boris Vaculík, který startoval z předposlední řady a od stupňů vítězů ho dělila sekunda.

Je nám líto, video expirovalo.
Autokrosu v Poříčí vládli cizinci

První závod mezinárodního mistrovství České republiky v autokrosu v Poříčí nad Sázavou:

Super Buggy: 1. Grencis (Lot./Alfa Racing), 2. Callaghan (Niz./MC Racing Ford), 3. Kuijpers (Niz./Peters Audi), 4. Vaculík (ČR/Alfa Racing).

Buggy 1600: 1. Laubach (Něm./PAS Suzuki), 2. Holzleitner (Něm./Peters Buggy), 3. Maulny (Fr./Fast and Speed), ...6. Kadlečík (ČR/Suzuki Hayabusa).

Touring Autocross: 1. Horčička (ČR/Honda Civic), 2. J. Bartoš (ČR/Škoda Fabia), 3. Červený (ČR/Škoda Fabia).

Junior Buggy: 1. Jaspers (Niz./Alfa Racing), 2. Pytloun (ČR/Alfa Racing), 3. Duřt (ČR/Yamaha R6).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články