Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Vynikající pilot, pohodář, kluk do týmu. Lacko se může opřít o skvělé zázemí

Adam Lacko je stále úřadujícím evropským šampionem v závodech tahačů. Opřít se může o skvělé zázemí v Buggyra Racing týmu. Při sobě má na cestách po evropských okruzích i rodinu, která ho v jeho kariéře podporuje. O uplynulém víkendu prožil velmi povedené závody v Mostu, kam se vždy rád vrací. Boj o obhajobu ještě zdaleka nevzdává.

Buggyra opanovala evropský šampionát
zdroj: ČTK/PR/BUGGYRA media

Lacko zkusil hodně druhů závodních vozů, až se rozhodl pro tahače. "Pamatuju si ho už od jeho prvních vstupů do truckracingu. Byl to náš největší konkurent. Bylo to období, kdy jsme se ne úplně museli. Navzájem jsme si kradli prostor mediální nebo i na trati. Od té doby, co k nám Adam nastoupil, spousta věcí se změnila. I ten pohled na něj," prohlásil manažer týmu Buggyra Racing Jan Kalivoda.

"Zjistili jsme, že to není jen rozmazlený klučina, který rád obírá ostatní o body, ale že je to hlavně vynikající pilot, pohodář, kluk do týmu."

Lacko zůstal trpělivý a během několika let se prodral na úplnou špičku v Evropě. "Jezdec, který z toho auta dokáže vytáhnout maximum. Když pak protne cílovou pásku a těsně před ní v cílové zatáčce předjede svého soupeře, tak všem tady stojí chlupy na hlavě a atmosféra je naprosto fantastická," popsal dojmy z jeho neohroženého stylu jízdy Kalivoda.

Je nám líto, video expirovalo.
SM speciál: Lacko o Mostu a druzí o Lackovi

Pilot nejezdí ve vzduchoprázdnu. Ohromně důležité je jeho zázemí. "Závodění není jen o jezdci, ale o všech ostatních lidech, kteří se kolem motají. Největší podíl mají mechanici, bez těch by auto nejelo," podotkl Lacko.

Domov na kolech

Jedna věc je tým, ale druhá je také rodinné zázemí. A Lacko má to štěstí, že jeho žena Kateřina a syn Nicolas jezdí na závody s ním. "Jsme s Adamem 12 let a celých těch 12 let závodil, takže jsem se musela naučit fungovat se závodním světem. Pět let jezdíme i s rodinou a skoro celých pět let jsme u Buggyry, kde máme super zázemí, kde všechno funguje," svěřila se Lackova žena.

Posledních pár let se na závody přesouvají karavanem, takže odpadlo zdlouhavé dojíždění na hotel. "Takhle máme domov na kolech a máme všechno s sebou," podotkla Kateřina Lacko. "Máme to nastavené správně. Jsem rád, když mě rodina doprovází," doplnil její muž.

Obavy o manželovo zdraví si nepřipouští. "Věřím v to, že vyhraje a nic se mu nestane. U tahačů je pravděpodobnost malá a s tak kvalitním autem, jako je Buggyra? Bez šance."

Strach není ve hře. Lacka táhne touha po obhajobě titulu. V průběžném pořadí snížil v Mostě odstup za největším rivalem Jochenem Hahnem o devět bodů a upevnil si druhé místo. Na čelo ale stále chybí hodně. Evropský šampionát bude pokračovat šestým dílem za dva týdny v belgickém Zolderu.

Jenže Lacko nedostává jen otázky na okruhové závody. Co takhle dálková rallye? V Buggyra Racing týmu nic nového. "Už tam bylo pár náznaků. Martin Kolomý říká: 'Ádíku, tobě se to bude určitě líbit.' Vždycky mě to chytne. Už jsem v tom jel asi třikrát, a po hodině, když z toho vystoupím, jsem zborcený, všechno mě bolí a vyléčený jsem na celý další rok."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články