Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Lacko ovládl obě jízdy v Mostě a první den Czech Truck Prix patřil jemu

První den v Mostě na Czech Truck Prix patřil úřadujícímu evropskému šampionovi Adamu Lackovi. Český jezdec si podmanil obě jízdy, upevnil si druhou příčku v průběžném hodnocení seriálu a navíc snížil náskok vedoucího Jochena Hahna z Německa v čele průběžného pořadí na 44 bodů.

Adam Lacko (uprostřed) se raduje na Czech Truck Prix v Mostě
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

"Sobotu máme za jedna s hvězdičkou," radoval se Lacko. "Výborný byl první závod i druhý, ve kterém jsem si i dobře zazávodil a v každém kole jsem musel někoho předjet," řekl rodák z Čeladné.

V závodech tahačů nastupuje do méně bodované druhé jízdy nejlepší osmička pilotů v opačném pořadí. Lacko se tak musel postupně probít startovním polem, dostal se až na druhé místo a vypadalo to, že na této pozici projede i cílem. V samotném závěru se ale rozhodl zaútočit na Reného Reinerta z Německa a vnějškem se mu jej podařilo předjet.

Je nám líto, video expirovalo.
Lackovi patřil první den Czech Truck Prix v Mostě

"Opravdu dobře si (Reinert) svoji pozici hlídal a na vodě to nejde kdekoliv zkoušet. Nakonec jsem ho ale stejně jako Jochena před dvěma lety předjel v poslední zatáčce," připomněl Lacko podobnou situaci z minulosti, kdy takto nečekaně pokořil i Hahna. "Jestli je to adrenalin? Proto závodím," usmíval se Lacko, který snížil odstup za Hahnem o 13 bodů.

Pomohla mu k tomu i výhra v hlavním závodě, do kterého odstartoval ze třetího místa. Do čela se v něm dostal výrazně rychleji. Stačilo mu k tomu předjet Stephanii Halmovou z Německa a jejího krajana Saschu Lenze.

"Pak jsem se snažil pelášit dopředu. Sascha se za mnou chytře chytnul, četl, kudy jedu, a jezdil tak podobné časy jako já, takže jsem mu nebyl schopen ujet. Ani jsem se o to ale nesnažil, protože na vodě je to nebezpečné. Soustředil jsem se na to, abych nedělal chyby," uvedl Lacko.

Díky Lackovi a jeho týmovému kolegovi Oliveru Janesovi z Británie Buggyra první den v Mostě zcela opanovala. Získala pět ze šesti hlavních trofejí, o které se bojovalo. Janes byl v obou případech nejlepším nováčkem a roudnická stáj jednou ovládla i hodnocení týmů.

"To je určitě víc, než jsme čekali. A to, že mezi nimi jsou dvě první místa Adama, je nad rozpočet," řekl manažer týmu Jan Kalivoda. Radost měl zejména z toho, že Buggyra uspěla doma. "Mohli to vidět na vlastní oči naši partneři," vysvětlil.

Mistrovství Evropy v závodech tahačů v Mostě:

1. jízda: 1. Lacko (ČR/Buggyra) 27:00,432, 2. Lenz (Něm./MAN) -1,857, 3. Hahn (Něm./Iveco) -5,530, ...15. Vojtíšek (ČR/MAN) -1:25,947.

2. jízda: 1. Lacko 27:27,781, 2. Reinert (Něm./MAN) -0,168, 3. Kiss (Maď./Mercedes) -0,604, ...11. Vojtíšek -54,846.

Průběžné pořadí ME: 1. Hahn 205, 2. Lacko 161, 3. Kiss 137.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články