Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
51. Rally Český Krumlov

V osobním autě to bude na Dakaru úplně jiný level, myslí si Kolomý

Příprava na Dakar je v plném proudu, ladí se poslední detaily. Do Saúdské Arábie se nedočkavě těší také Tomáš Ouředníček, Martin Kolomý a Boris Vaculík. Jaké jsou jejich ambice?

Je nám líto, video expirovalo.
Speciál

Tomáš Ouředníček bude chtít navázat na sedmnáctou pozici z loňského Dakaru. "Doufám. Chceme i bojovat o top desítku, což je možná vysoký cíl, ale ty si člověk musí dávat. Na Dakar pojedu posedmé, startovní pole v automobilech je nesmírně nabité, ale troufáme si na to," zhodnotil Ouředníček.

Právě Ouředníčka vystřídá v týmu Martina Prokopa jiný český závodník Martin Kolomý. Pro něj bude letošní ročník premiérou v kategorii osobních aut. "Pro mě je to velký přestup a obrovská výzva. Tuhle kategorii jsem měl vysněnou," přiznal Kolomý. "V týmu jsem strašně spokojený a moc se na to těším," dodal.

"Moc kilometrů s autem naježděných nemám, určitě méně než ostatní. Ale je to auto jako každé jiné. Budu se s tím hodně trápit, ale myslím, že jsem hodně přizpůsobivý," doplnil český pilot, který dříve jezdil s kamionem. "Osobní auta jsou úplně jiný level. Ale přizpůsobím se a pojedu. Jsem rád, že můžu," řekl Kolomý.

Po roční pauze se na Dakar vrací Boris Vaculík. "Loni jsme jet nemohli, o to více se letos těšíme," prozradil Vaculík, který pojede s Martinem Plechatým. "Dakar jsme jet chtěli bez ohledu na to, zda by byl v Jižní Africe, nebo Saúdské Arábii. Auto není špičkové, ale v žádném případě taky není špatné," míní.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články