Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

V Montrealu vyhrál kvalifikaci Rosberg před Hamiltonem

Montreal - Vedoucí jezdec mistrovství světa formule 1 Němec Nico Rosberg ovládl kvalifikaci na Velkou cenu Kanady a zajistil si třetí pole position v sezoně. Stejně jako před dvěma týdny v Monte Carlu zvítězil před kolegou z Mercedesu Britem Lewisem Hamiltonem, kterého předčil o 79 tisícin sekundy.

Nico Rosberg
zdroj: ČTK/AP autor: Paul Chiasson

V sedmém letošním závodu se oba piloti Mercedesu postaví společně do první řady už počtvrté. Zároveň si udrželi neporazitelnost v kvalifikacích této sezony a v neděli se pokusí o totéž v závodě.

Rosberg má ideální příležitost vylepšit dosavadní nevydařenou bilanci ze startů v Montrealu, kde dojel nejlépe pátý. Hamilton bude útočit na svůj čtvrtý triumf v Kanadě a páté vítězství v sezoně, které by ho vrátilo do čela seriálu. "Vím, že se mu na téhle trati hodně daří. Mám velkou radost, že mi to dneska vyšlo. Byla to fantazie, celý víkend jsem se pořád zlepšoval a zlepšoval," pochvaloval si Rosberg.

V Monaku svého týmového kolegu naštval, když v závěru kvalifikace po údajné chybě odstavil vůz u trati a znemožnil Hamiltonovi, aby ho po vyvěšení žlutých vlajek odsunul z pole position. Tentokrát mu Brit ke kvalifikačnímu vítězství poblahopřál. "Nico odvedl fantastickou práci. Mně to prostě tak docela nevyšlo. Někdy se to povede, jindy ne. Ale pro tým je parádní, že jsme zase v první řadě," řekl.

Do druhé řady se v neděli postaví loňský vítěz a čtyřnásobný světový šampion Němec Sebastian Vettel a Fin Valtteri Bottas. Vettel teprve podruhé v sezoně v kvalifikaci porazil druhého jezdce Red Bullu Australana Daniela Ricciarda, který byl šestý. "Zajel nejlepší kvalifikační kolo v sezoně," chválil Vettela šéf týmu Christian Horner. "Výborný výsledek, líp to nešlo," řekl Vettel.

Kvalifikace na Velkou cenu Kanady, 7. závod mistrovství světa vozů formule 1 v Montrealu:

1. Rosberg (Něm./Mercedes) 1:14,874, 2. Hamilton (Brit./Mercedes) -0,079, 3. Vettel (Něm./Red Bull) -0,674, 4. Bottas (Fin./Williams) -0,676, 5. Massa (Braz./Williams) -0,704, 6. Ricciardo (Austr./Red Bull) -0,715, 7. Alonso (Šp./Ferrari) -0,940, 8. Vergne (Fr./Toro Rosso) -1,288, 9. Button (Brit./McLaren) -1,308, 10. Räikkönen (Fin./Ferrari) -1,340.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články