Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Štovíček se stal staronovým prezidentem Autoklubu

I následující čtyři roky povede Autoklub České republiky Jan Šťovíček. Současného prezidenta domácí motoristické autority odhlasovali v distanční volbě 201 hlasy delegáti valné hromady. Šťovíček s přehledem porazil druhého kandidáta na post Adama Eliáše, který obdržel 57 hlasů.

Je nám líto, video expirovalo.
Autoklub České republiky povede i nadále jako prezident Šťovíček

S ohledem na epidemiologickou situaci v České republice a vládní omezení se valná hromada neuskutečnila prezenčním způsobem, ale distančně a delegáti rozhodovali mimo její zasedání. Hlasovali ve 14 volebních místech po celé republice ve středu a ve čtvrtek, dnes AČR v průběhu on-line jednání zveřejnil výsledky.

"Chci poděkovat všem, kteří přišli k volbám, které byly netradiční. V historii žádné sportovní organizace ani jiné organizace se asi ještě nikdy nestalo, aby (volby) probíhaly touto formou, která je dána covidovou dobou. Doufám, že se to už nikdy nebude opakovat, protože jsme zvyklí volit jinak a potkávat se," řekl Šťovíček, který potřeboval ke zvolení získat 139 platných hlasů. Jiná forma hlasování nebyla podle jeho slov možná.

Šťovíček nahradil v čele Autoklubu před čtyřmi lety Romana Ječmínka, který předtím organizaci vedl 26 let. V roce 2016 neměl protikandidáta. "Děkuji za důvěru, kterou jste celému prezídiu dali. Beru to jako projev soudnosti a zdravého rozumu. Vidím, že jste pochopili, že Autoklub pod naším vedením v uplynulých čtyřech letech nestagnoval a posouval se dopředu. Slibuji, že uděláme všechno proto, abychom se posunuli zase dál," uvedl Šťovíček.

Staronového prezidenta si v tomto týdnu zvolila i druhá motoristická organizace, která v České republice působí, Ústřední automotoklub (ÚAMK). V jeho čele bude i nadále Oldřich Vaníček. I valná hromada ÚAMK se uskutečnila distančně a volilo se korespondenčním systémem.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články