Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Staněk skončil v deštivém Spielbergu šestý

Roman Staněk dojel v hlavním závodě formule 3 ve Spielbergu na šestém místě. V průběžném pořadí drží pilot stáje Trident stále čtvrté místo, jeho ztráta na čelo hodnocení ale narostla. Na mokré trati zvítězil Francouz Isack Hadjar a ztrácí jen jeden bod na svého krajana Victora Martinse.

Osmnáctiletý Staněk napravil poslední nepovedený závod v Británii, kde kvůli havárii nedokončil a propadl se z druhého místa průběžného pořadí. Vítěz dubnového závodu v Imole vstoupil do soutěžního víkendu v Rakousku pátým místem v sobotním sprintu, po němž jej vítězný Američan Jak Crawford vystřídal na čtvrtém místě celkové klasifikace.

Crawford ale dnes po nehodě vyšel bodově naprázdno. Také Staněk měl v závěru závodu kolizi při snaze dostat se před Američana Kaylena Fredericka. Zatímco český pilot mohl po vzájemném kontaktu pokračovat, soupeř se kvůli defektu propadl na chvost.

Závod nedokončil Zdeněk Chovanec. Česko-venezuelský jezdec, který se připojil k týmu Charouz Racing System v průběhu sezony a jezdí s portugalskou licencí, skončil po nehodě s týmovým kolegou Francescem Pizzim.

Sedmnáctiletý Hadjar vyhrál hlavní závod F3 poprvé v této sezoně a naplno využil start z pole position. Staněk na něj ztrácí 22 bodů, lídr Martins má ještě o bod víc. Třetí Arthur Leclerc z Monaka je před českým závodníkem o 16 bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články