Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Staněk měl v Silverstonu nehodu a v šampionátu F3 se propadl na čtvrté místo

Český automobilový jezdec Roman Staněk nedokončil po nehodě hlavní závod šampionátu formule 3 v Silverstonu a klesl v průběžném pořadí z druhého místa na čtvrté. Člen týmu Trident nedojel do cíle poprvé v této sezoně. Zvítězil mladší bratr hvězdy stáje Ferrari Arthur Leclerc.

Roman Staněk v seriálu F3
zdroj: ČTK/Panoramic autor: Diederik van der Laan

Právě Leclerc vystřídal Staňka na druhé pozici. S náskokem šesti bodů vede klasifikaci dál Francouz Victor Martins, který v britském závodě skončil sedmý.

Osmnáctiletý rodák z Valašského Meziříčí Staněk, jenž vyhrál dubnový závod v Imole a poté byl druhý ve Barceloně, skončil v sobotu šestý ve sprintu a do pořadí šampionátu získal pět bodů. V dnešním hlavním závodě se po startu pohyboval v první desítce, v devátém kole ale doplatil na kolizi se Švýcarem Grégoriem Saucym. Kvůli poškozenému zavěšení kol musel český jezdec ze závodu odstoupit. Nebodoval teprve potřetí v sezoně, na prázdno vyšel také v úvodu sezony ve sprintu a v hlavním závodě v Bahrajnu.

O tři roky mladší bratr pilota formule 1 Charlese Leclerca Arthur zvítězil poprvé v tomto ročníku F3 a polepšil si v pořadí šampionátu z páté příčky. Staňka předstihl také třetí Isack Hadjar z Francie. Český jezdec na něj nyní ztrácí sedm bodů, od vedoucího Martinse ho dělí ještě o devět bodů víc.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články