Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Schumacherův stav se nemění, úřady analyzují záběry z kamery

Grenoble – Sedminásobný mistr světa formule 1 Michael Schumacher je osm dní po nehodě na lyžích nadále v kritickém, ale stabilním stavu. Žádné bližší informace zástupci nemocnice v Grenoblu, kde německá legenda leží v umělém spánku, opět neposkytli. Německá média později přišla se zprávou, že Schumacher je na tom lépe a měl by vážné zranění hlavy přežít.

Nemocnice v Grenoblu
zdroj: AP autor: Claude Paris

"Kvůli pacientovu soukromí nebudeme zveřejňovat žádné podrobnosti o jeho léčbě. Proto v této chvíli neplánujeme žádnou tiskovou konferenci ani tiskové prohlášení," uvedli ošetřující lékaři a Schumacherovi zástupci ve společném prohlášení.

Jeho nehodu vyšetřuje státní zastupitelství, které se vyjádří ve středu na tiskové konferenci. Úřady mají k dispozici kameru, kterou měl Schumacher v době nehody na helmě. Měla by přinést především odpověď na to, zda při jeho pádu na neupraveném kamenitém svahu mezi značenými sjezdovkami hrála roli příliš velká rychlost. To Schumacherova manažerka Sabine Kehmová popřela.

Podle informací agentury SID ale vykazuje Schumacherův stav známky zlepšení. Nadále je prý v ohrožení života, ale v jeho okolí roste naděje, že nehodu přežije. Také podle listu Bild už Schumacher není v bezprostředním ohrožení života. Kehmová pouze uvedla, že Schumacherův stav se přes víkend celkově stabilizoval, což znamená zlepšení.

Schumacher spadl na lyžích na sjezdovce v Méribelu a udeřil se hlavou o kámen. Život mu zachránila helma, přesto utrpěl vážné zranění hlavy, kvůli kterému podstoupil dvě operace.    Vítěz rekordních 91 Velkých cen, který ukončil kariéru v roce 2012, na nemocničním lůžku strávil v pátek své 45. narozeniny.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články