Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Salač se v trénincích hledal: Udělal jsem zásadní chybu s pneumatikami

Zatím to rozhodně není ideální. Motocyklovému jezdci Filipu Salačovi se nevydařily tréninky na domácí Velkou cenu České republiky v Brně. Osmnáctiletý závodník zajel v první den až 26. čas a ke spokojenosti měl daleko. I kvůli tomu, že se špatně rozhodl při volbě pneumatik. Navíc stále pociťuje bolest zraněné nohy.

Motocyklista Filip Salač při Velké ceně České republiky v Brně
zdroj: Automotodrom Brno autor: Lukáš Ston

"Určitě nejsem tam, kde jsem chtěl být. Pracujeme ale na tom, aby se to v sobotu zlepšilo. Mám hodně velké problémy s předkem, protože trať je strašně hrbolatá. Uvidíme, jak to bude zítra," řekl Salač.

Stejně jako většina jezdců kategorie Moto3 zajel nejlepší čas v dopoledním tréninku. Odpoledne bylo na Masarykově okruhu tepleji, což se projevilo i na teplotě asfaltu.

"Trať byla teplejší a i výkony motorek se v horku snižují. Já jsem udělal zásadní chybu a čekal jsem, že nebude teplota tak hrozná, a šetřil jsem si měkké gumy na odpoledne, což ostatní neudělali. Myslel jsem si, že bude trať více nagumovaná, bude to více držet, ale nebylo to správně," přiznal pilot týmu Rivacold Snipers. "Stejné rozhodnutí udělali i někteří další jezdci, což mě ale neomlouvá," podotkl Salač.

Je nám líto, video expirovalo.
Salač obsadil v trénincích na Velkou cenu ČR až 26. místo

Čtrnáctý muž průběžného pořadí mistrovství světa měl v minulých týdnech problémy s nohou poraněnou při pádu a jeho zdravotní stav stále není ideální. "Cítím to, bolí to, ale že by mě to limitovalo při řazení nebo přesedání, to ne. Uvidíme, co se s tím stane přes noc po zátěži," řekl rodák z Mladé Boleslavi. Léky proti bolesti si dnes nevzal. "Nechal jsem to být. Prášky by se správně brát neměly, člověk se pak tolik nesoustředí," podotkl.

V sobotu pokračuje Velká cena dopoledne třetími tréninky, odpoledne je na programu kvalifikace. Salač na ni zatím nemyslí. "Nejprve se soustředím na volné tréninky, takže nad kvalifikací nepřemýšlím. Teď nevím sám, co bude," dodal Salač.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články