Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Abraham chodí na brněnský okruh a přiznává: Ten adrenalin mi schází, a ne málo

Dlouhé roky patřil do nejrychlejšího cirkusu světa – MotoGP. Loni v listopadu Karel Abraham nečekaně skončil, když mu jeho stáj vypověděla smlouvu. Ovšem svět kolem motorek mu stále voní. "Počkejte chvilku, jen vypnu motorku," řekl poté, co zvedl telefon a konstatoval, že se právě chystal projet na motokrosové mašině.

Ovšem na dotaz, jaký je to pocit, když nemůže být v Brně na okruhu v depu a chystat se na další Velkou cenu České republiky, která se tu pojede v neděli – bez diváků, ale přece – odpověděl třicetiletý, nyní už bývalý závodník překvapivě: "No, ale já jsem tam dneska byl."

Kolotoč, z něhož loni nečekaně vypadl, zavítal až k němu domů a on po dlouhé době viděl staré známé. "Byl jsem tam ovšem jen pasivně – podívat se, popovídat se starými známými, s organizátory z Dorny, s bývalým šéfmechanikem a spoustou dalších lidí, s nimiž jsem strávil kus života. Ale ne, že bych se připravoval na ježdění, to ne," dodal.

Abraham přiznal, že mu přece jen po tolika letech něco chybí. "Sednout si na tu špičkovou motorku a jet zase na hraně. Ten adrenalin mi určitě schází, a ne málo," vysvětluje s tím, že na okruhu bude každý den, samozřejmě i v neděli při závodě.

S jediným českým závodníkem, který zbyl v MS, Filipem Salačem, jenž pojede v Brně v Moto3 se, Abraham zná, ale není to nic významného. "Když se potkáme, tak si promluvíme, ale nevoláme si," přiznal s tím, že dnes s ním na Masarykově okruhu nemluvil. A netuší, proč mladík, který si před čtrnácti dny v Jerezu natáhl vazy v koleni a ještě stále se necítí být úplně v pořádku, zajel v tréninku až šestadvacátý čas.

Na okruhu se Abraham sice sveze poměrně často, ale… "To je něco jiného. Ne, že bych jel rychle, ale svezu se, když děláme třeba motoškoly," vysvětluje. Ovšem tvrdí, že nelituje odmítnutí nabídky z elektrické MotoE, kterou měl krátce po konci v MotoGP. "Od začátku jsem říkal, že se mi do MotoE moc nechce. I když částečně mě mrzí, že na té motorce nesedím a nejsem součástí té velké rodiny," konstatoval Brňan, jehož rodina je těsně spjatá s tamním okruhem.

Návrat do MotoGP už vidí jako nemožný, i když přiznává, že by ho to pořád lákalo. "Kdyby taková nabídka přišla, tak bych nad ní určitě přemýšlel, ale nemyslím si, že by to byl aktuální problém, který bych měl řešit. To už je pryč," řekl jasně.

Nový smysl života, který se mu do konce loňského roku motal jen kolem závodních okruhů, zatím stále hledá. "Právě že zatím nic nemám, což mě už pomalu, ale jistě začíná trápit a potřeboval bych si něco najít, ale bohužel během koronaviru nebylo co, nebylo jak," vysvětloval muž, jenž si v seriálu mistrovství světa vyzkoušel i stupně vítězů a před deseti lety ve Valencii v kategorii Moto2 závěrečný závod sezony dokonce vyhrál. "Mám určité představy, co by to mělo být, ale zatím to nechci zveřejňovat," dodal ke svým dalším plánům.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články