Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

S koronavirem bojovali zřejmě už účastníci Dakaru. Sainzovy domněnky potvrzují i Češi z Buggyry

První sportovní akcí letošního roku, na které se zřejmě objevil koronavirus, byla lednová Rallye Dakar v Saúdské Arábii. Španělská média na to upozornil její vítěz Carlos Sainz. Jeho domněnky potvrdili i čeští zástupci v týmu Tatra Buggyra Racing.

Je nám líto, video expirovalo.
Koronavirus se objevil zřejmě už na Dakaru

Zdravotní problémy, které měli někteří účastníci dakarské rallye, byly v lednu v Saúdské Arábii považovány za gastroenteritidu či těžší chřipku. Potíže měl i přítel Carlose Sainze, shodou okolností sportovní manažer Buggyry Ivan Kruz.

"Poslední dny opravdu hodně trpěl. Bylo vidět, že skoro nejedl a hodně zhubnul. Takže ten to odnesl asi nejhůř," potvrdil jezdec Buggyry Martin Šoltys.

Český tým měl v zázemí rallye početnou padesátičlennou výpravu hostů z Číny. Koronavirus je tedy častým tématem diskusí.

"O tom, jestli byl na Dakaru koronavirus, nebo ne, debatujeme v Buggyře už několik dlouhých týdnů. A včerejší vyjádření Sainze mě v tom jen utvrdilo. Jsem přesvědčený, že většina našeho týmu už má tu nemoc za sebou, dodal majitel týmu Martin Koloc.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články