Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Podmol se Dakaru v těžké době nevzdává, i když… Jeden sponzor už mi odřekl

Zimu strávil s rodinou v teple Srí Lanky a teď, v době zasažené pandemií koronaviru, hodlá začít přípravu na svou první účast na Rallye Dakar. Koncem dubna to bude přitom rok, co si Libor Podmol v Mnichově při pádu v závodě mistrovství světa ve freestyle motokrosu zpřelámal obě nohy a objevovaly se i pochybnosti o tom, jestli bude moci vůbec pořádně chodit. "Už to vypadá dobře i s mojí levačkou, s níž jsem měl jít po návratu na rentgen, ale kvůli situaci s koronavirem jsme to odložili," říká.

Libor Podmol
zdroj: ČT/PR autor: Václav Duška

Nyní už je přes týden doma a pracuje na motorce, s kterou by se rád za necelý rok představil premiérově na slavném závodě Rallye Dakar. Vinou několika faktorů ale zatím netuší, zda se ale jeho sen stane nakonec realitou.

"V květnu jsem se měl zúčastnit rallye v Maroku, ale v současné době opravdu nikdo netuší, jestli se pojede," vysvětluje pětatřicetiletý závodník, který už chce ve freestylu fungovat jen v exhibicích a zúčastnit se zámořských X-Games.

"Skákat ještě nemůžu," řekl s tím, že to jsou na nohy velké rány a ještě chvíli potrvá, než na to bude připravený. "Vidím to tak ještě na měsíc," dodává.

Realisticky ale uznává, že to nebude vůbec jednoduché. "Už mi volal jeden sponzor, s nímž jsem byl domluvený, a omlouval se, že v téhle době od toho musí odstoupit," prozradil a čeká horší časy.

Na Srí Lance regeneroval, jezdil na skútru, cvičil a surfoval, ale ani to se neobešlo bez problémů. "Sedm dnů před odletem jsem učil syna surfovat a nečekaně přišla zezadu vlna a vyhodila mi koleno. Hned mi naskočilo, ale mám asi natažené vazy," popisuje další drobnou lapálii.

Je nám líto, video expirovalo.
Podmol se chystá na Rallye Dakar

Cesta domů z Srí Lanky proběhla v klidu. "Teď se cestování omezilo, tak bylo v letadle hodně místa," vzpomíná na dovolenou i její konec v dobrém. "Ten virus údajně nemá rád teplo a tam bylo pořád kolem třiceti stupňů. Ale v době našeho odletu už tam byly také dva případy nákazy. Oni hodně žijou pohromadě, takže kdyby se to tam rozjelo, tak by se to těžko brzdilo," dodává.

Byl tam s italským závodníkem Alvarem Dal Farrou, který si v reakci na situaci ve své zemi nakonec ještě radši pobyt na Srí Lance prodloužil.

Podmol zůstává i v současné době činorodý. Po návratu do vlasti začal dolaďovat cvičební program, který je na sociální síti a jenž mu pomohl k návratu po zranění. Společně s mladším bratrem Filipem, který také závodí, připravují freestylovou akci, která se má konat v květnu v Karlových Varech.

"Před dvěma týdny bylo prodáno 1500 lístků, ale pak se to zastavilo, což není divu. Ještě počkáme do konce týdne, ale nejspíš to odložíme na září, kdy je v tamní hale další volný termín," popisuje situaci Podmol.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články