Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Rovanperä se na Novém Zélandu ujal vedení a míří za titulem

Fin Kalle Rovanperä se po druhé etapě Rallye Nový Zéland dostal do čela a míří za titulem mistra světa, který může v neděli získat jako nejmladší jezdec v historii. V den 22. narozenin se probojoval během šesti rychlostních zkoušek na první pozici ze čtvrtého místa a má k dobru téměř půlminutový náskok. Od titulu ho dělí čtyři erzety.

Je nám líto, video expirovalo.
Rovanperä vede po 2. etapě Rallye Nový Zéland a míří za titulem

Rovanperä se dva závody před koncem šampionátu stane mistrem světa za předpokladu, že získá alespoň o osm bodů víc než estonský rival Ott Tänak. Ten je po dnešku třetí, na finského lídra ztrácí 46,4 sekundy. Mezi nimi je Francouz Sébastien Ogier s odstupem 29 sekund.

"Byl to skvělý den," řekl Rovanperä. "Můžu být opravdu spokojený s tím, co jsme v těchto extrémně těžkých podmínkách dokázali," dodal s odkazem na blátivé cesty po vydatném dešti. Vedení se ujal po dnešní druhé erzetě.

Rovanperä vyhrál pět z prvních sedmi letošních rallye a na Novém Zélandu má třetí šanci zajistit si titul mistra světa, i když ta první v Belgii byla hodně teoretická. Před jedenáctým dílem MS má tovární jezdec Toyoty náskok 53 bodů na druhého Tänaka, teoretickou šanci drží i třetí Belgičan Thierry Neuville. Jemu po druhé etapě v okolí Aucklandu patří čtvrté místo s odstupem minuty a 41 sekund.

Rallye Nový Zéland, závod mistrovství světa v automobilových soutěžích – po 2. etapě:

1. Rovanperä, Halttunen (Fin./Toyota Yaris) 2:28:26,3, 2. Ogier, Veillas (Fr./Toyota Yaris) -29,0, 3. Tänak, Järveoja (Est./Hyundai i20) -46,4, 4. Neuville, Wydaeghe (Belg./Hyundai i20) -1:41,4, 5. Solberg, Admondson (Švéd., Brit./Hyundai i20) -3:34,9, 6. Paddon, Kennard (N. Zél./Hyundai i20) -8:51,0.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články