Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ricciardo to v Monaku umí, vyhrál kvalifikaci a má pole position

První místo na startu nedělní Velké ceny Monaka si v kvalifikaci vyjel Daniel Ricciardo. Australský pilot Red Bullu to dokázal teprve podruhé v kariéře. Na slavném městském okruhu v ulicích Monte Carla za ním vyrazí do závodu vedoucí jezdci mistrovství světa Sebastian Vettel z Ferrari a Lewis Hamilton z Mercedesu.

Sport
zdroj: ČT4

Ricciardo potvrdil, že technická trať je jako stvořená pro obratnější vozy jeho stáje. Osmadvacetiletý jezdec navázal na triumfy ze všech tří tréninků a rekordním časem 1:10,810 vyhrál kvalifikaci o dvě desetiny před Vettelem. Lídr šampionátu Hamilton na třetí příčce zaostal o čtyři desetiny.  

Ricciardo si zopakoval triumf v kvalifikaci po dvou letech. Poprvé se mu to podařilo v roce 2016 také v monackém knížectví, tehdy však vedoucí pozici neudržel a dojel druhý za Hamiltonem.

Smůlu měl druhý jezdec Red Bullu Max Verstappen. Nizozemský pilot sice v trénincích skončil v Monaku vždy druhý za Ricciardem, ale v tom sobotním havaroval a poškodil převodovku. Mechanici ji nedokázali včas vyměnit, takže Verstappen do kvalifikace nenastoupil a odstartuje až z posledního místa.  

Nedělní závod začne v 15 hodin a Ricciardo v něm bude útočit na druhou výhru v sezoně a sedmou v kariéře. Proti však bude vítěz předchozích dvou Velkých cen Hamilton, který má po pěti závodech na prvním místě průběžného pořadí náskok 17 bodů před Vettelem. Německý pilot, který v Monte Carlu obhajuje loňské prvenství, se po dvou triumfech v úvodu sezony třikrát za sebou na stupně vítězů nedostal.

Kvalifikace na Velkou cenu Monaka: 1. Ricciardo (Austr./Red Bull) 1:10,810, 2. Vettel (Něm./Ferrari) -0,229, 3. Hamilton (Brit./Mercedes) -0,422, 4. Räikkönen (Fin./Ferrari) -0,456, 5. Bottas -0,631, 6. Ocon (Fr./Force India) -1,251, 7. Alonso (Šp./McLaren) -1,300, 8. Sainz (Šp./Renault) -1,320, 9. Pérez (Mex./Force India) -1,344, 10. Gasly (Fr./Toro Rosso) -1,411.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články