Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Rallye Monte Carlo dál vévodí Loeb, Prokop se drží v desítce

Monte Carlo - I po druhé etapě kraluje Rallye Monte Carlo devítinásobný světový šampion Sébastien Loeb z Francie. Po deseti rychlostních zkouškách má před svým krajanem Sébastienem Ogierem náskok jedné minuty a 34 sekund. Martin Prokop se drží na desátém místě.

Sébastien Loeb
zdroj: AP autor: Laurent Cipriani

Loeb, který má v letošní sezoně v plánu startovat jen ve čtyřech soutěžích mistrovství světa, dnes vyhrál stejně jako ve středu dva měřené testy. Oproti první etapě zvýšil svůj náskok na nedávného kolegu z továrního týmu Citroën Ogiera jen o 14 sekund. Za jedničkou Volkswagenu figuruje s více než minutovým odstupem na třetím místě Španěl Dani Sordo s citroënem.

Z pomyslných stupňů vítězů sesadil Fina Mikko Hirvonena, úřadující vicemistr světa klesl až na pátou příčku. "Dneska to bylo opravdu náročné. Nemůžu být spokojený. Snad se zítra zlepšíme," uvedla jednička Citroënu. Na Loeba ztrácí Hirvonen už téměř tři a půl minuty.

Je nám líto, video expirovalo.
Rallye Monte Carlo

Prokopova ztráta na lídra soutěže narostla už na více než 14 minut. Umístění v první desítce si však jediný český účastník MS pojistil, od nejbližšího pronásledovatele ho dělí přes čtyři minuty.

Rallye Monte Carlo - pořadí po 2. etapě:

1. Loeb, Elena (Fr., Monako/Citroën DS3 WRC) 3:16:29,1, 2. Ogier, Ingrassia (Fr./Volkswagen Polo R WRC) -1:35,0, 3. Sordo, Del Barrio (Šp./Citroën DS3 WRC) -2:38,0, 4. Novikov, Minorová (Rus., Rak./Ford Fiesta RS WRC) -2:53,2, 5. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Citroën DS3 WRC) -3:22,7, 6. Latvala, Antilla (Fin./Volkswagen Polo R WRC) -3:43,2, ...10. Prokop, Ernst (Česko/Ford Fiesta RS WRC) -14:15,6, 30. Rada, Jugas (ČR/Alfa Romeo 147) -44:18,3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články