Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

V roce 2018 chci jet Rallye Dakar, překvapil Podmol

Pardubice - Libor Podmol se chce v roce 2018 představit na Rallye Dakar. Podmínky na legendární soutěži si však vyzkouší již v lednu, podstatnou část jihoamerické rallye totiž absolvuje v asistenčním voze pardubického týmu Barth. "Vedl mě k tomu vnitřní pocit, touha pokořit v životě další cíl. Z dakarské rallye mám obrovský respekt, zároveň mě fascinuje," uvedl úspěšný freestyle motokrosař.

Libor Podmol
zdroj: ČT/PR autor: Václav Duška

Podmol má za sebou motokrosové začátky, 13 let se však naplno věnuje extrémním skokům na motocyklu. "Prohánět se s motorkou po kamenité cestě není zrovna bezpečné, ale moc mě láká ten pocit volnosti, hlavně v poušti," řekl dvaatřicetiletý jezdec.

O tom, že by na Dakaru startoval, jednal již letos. V kontaktu byl s několika českými týmy, nakonec se ale na spolupráci dohodl s Barthem. "Zvítězil u mě svým přístupem k Dakaru a hlavně specializací na motorkáře. Moc se těším, že budu klukům fandit přímo na místě. Snad mě Dakar v roli diváka nevyděsí," uvedl Podmol, jenž se dnes zúčastnil prezentace týmu před Dakarem 2017 v Pardubicích.

Na nadcházejícím ročníku rallye však nebude až do konce. V lednu jej totiž čeká start mistrovství světa ve freestyle motokrosu a chce se tak věnovat tréninku. "V letošním roce jsem musel vynechat několik závodů, v tom následujícím chci určitě bojovat o titul mistra světa," řekl šampion z roku 2010, který nechce chybět 28. ledna v Basileji na startu nové sezony.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články