Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Tým Bonver musel narychlo shánět třetího jezdce

Ostrava - Tým Bonver Dakar Project vyrazil na slavnou rallye se třemi speciály, na poslední chvíli však musel vyměnit jednoho z jezdců. Robert Szustkowski se kvůli zdravotním problémům rozhodl účast zrušit, kdo jej nahradí, zatím šéf českého týmu Tomáš Vrátný tají. Vrátný bude řídit druhou tatru, zbývajícím pilotem je opět Kazach Artur Ardavičus.

Tatra Bonver Dakar Projectu
zdroj: Isifa/Getty Images

Vrátný se nejnáročnější rallye světa zúčastní již popáté, z toho počtvrté jako závodící šéf týmu. A i tentokrát je jeho cílem skončit v elitní desítce. "Konkurence je rok od roku větší a větší. O vítězství může bojovat pět až deset kamionů a na první desítku může pomýšlet snad pětadvacet účastníků," řekl Vrátný .

Hned po ní se tři závodní speciály Tatra a osm doprovodných a novinářských vozů vydaly do francouzského přístavu Le Havre, odkud odplují do Jižní Ameriky. Dakar začne 2. ledna, povede přes Argentinu a Bolívii a start i cíl bude v Buenos Aires.

Vrátného navigátorem bude Jaroslav Miškolci a palubním mechanikem šéftechnik týmu Milan Holáň. Kazašský pilot Ardavičus, jenž se pyšní třetím místem z Rallye Dakar z roku 2012, bude mít navigátora Ignata Falkova a doplní je Filip Škrobánek.

Ten dosud jezdil s polskou týmovou posádkou, ovšem loňský účastník Jan Szustkowski přestoupil do kategorie osobních automobilů. Právě jeho měl zastoupit jeho otec. "O tom, že Robert nemůže závodit, jsme se dozvěděli před několika dny. Měli jsme vše nachystané a připravené, takže jsme rychle museli najít jiné řešení. Oslovili jsme řadu partnerů a obdrželi několik zajímavých nabídek. Jedna z nich ovšem byla výjimečná. Čím, to zatím nemůžu prozradit," doplnil Vrátný s tím, že ostravský tým chystá několik překvapení a představí se nejen v kategorii kamionů.

Je nám líto, video expirovalo.
Stáj Bonver Dakar Project vysílá tři tatrovky a mezinárodní posádku
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články