Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Prokop po testech na Dakar: Je to spíše o utrpení, což spoustu lidí láká

Praha – Do příprav na Rallye Dakar se vrhl po hlavě. Martin Prokop, který je teprve dva týdny továrním jezdcem Toyoty, má už za sebou první testy na jihu Francie, jež mu ukázaly, co ho v Jižní Americe čeká. A poznal, že to med skutečně nebude.

Martin Prokop
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Prokop, jinak pravidelný účastník mistrovství světa v rallye, se k působení u Toyoty dostal úplnou náhodou, když se mu povedlo testování speciálu pro Dakar a šéfové týmu mu okamžitě nabídli smlouvu.

Jelikož do startu slavné rallye už příliš času nezbývá, třiatřicetiletý český jezdec po Katalánské rallye zůstal na jihu Francie, kde se pustil do ostrého testování a sbírání poznatků na tratích podobných, jako ho čekají po Novém roce.

"Hned jsem měl problémy na doskocích a velkých kompresích. Trošku jsem tomu autu ublížil. Nedá se jet tak velké nasazení a je vidět, že Dakar je oproti MS v rallye úplně jiný," prozradil jezdec, který ve světovém šampionátu jezdí na Fordu Fiesta WRC.

Automobil pro Dakar je podle Prokopa o hodně těžší a větší, a přitom stále hodně výkonný v porovnání se speciálem WRC.

"Auto to nějakým způsobem zvládne, ale otázka je, co člověk. Není to tolik o radosti, jako spíše o utrpení. Proto do toho spousta lidí chodí. Pro mě to poznání bylo dokonalé. Ta trať, kde jsme testovali, byla těžká, že jsme si udělali obrázek, jaké to na Dakaru bude," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Prokop testoval speciál pro Dakar: Oproti WRC je to velký skok
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články