Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Před startem krev z nosu, v cíli ale skvělý výsledek. Nemohl jsem jet na sto procent, řekl Salač

Vstup do nové sezony mistrovství světa má zatím skvělý, což potvrdil také třetí závod seriálu v Austinu. Neobešlo se to však bez komplikací. Motocyklový jezdec Filip Salač před startem bojoval s krvácením z nosu, během jízdy ho zase trápilo pravé předloktí, i tak ale nakonec v kategorii Moto2 bral páté místo, s nímž byl maximálně spokojený.

Je nám líto, video expirovalo.
Salač dojel v Austinu pátý navzdory zdravotním problémům

"Před závodem se mně z důvodu alergie spustila krev z nosu a nešla zastavit," uvedl Salač. Na webu týmu Gresini Racing přiznal, že se před startem musel dokonce vrátit do garáže. "Začátek byl náročný a nakonec jsem ztratil několik míst," řekl jednadvacetiletý jezdec, jenž byl v kvalifikaci třetí a do závodu tak odstartoval z první řady.

Nakonec se opět zapojil do bojů o přední pozice a v cíli byl pátý. "Bojoval jsem, ale měl jsem problém s pravým předloktím, které mi trochu ztvrdlo, což je poměrně častá věc právě tady v Austinu. Nemohl jsem jet úplně na sto procent, takže s pátým místem jsem velmi spokojený," řekl Salač.

Rodák z Mladé Boleslavi se i ve třetím díle MS prosadil do Top 10 a v průběžném pořadí je se ziskem 33 bodů čtvrtý. "Myslím, že jsme celý víkend uzavřeli solidním výsledkem a vezeme domů důležité body do šampionátu," pochvaloval si Salač a ocenil i výkon týmového kolegy Jeremymo Alcoby ze Španělska, který byl čtvrtý. "Všichni jsme odvedli skvělou práci. Jen tak dál," přál si Salač.

Mistrovství světa bude pokračovat během posledního dubnového víkendu v Jerezu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články