Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Pražský rallyesprint ovládl už poosmé Pech

Praha - Václav Pech opět potvrdil, že se mu na Pražském rallyesprintu daří. Přední domácí automobilový jezdec ovládl závod, který tradičně patří mezi jeden z posledních v roce, potřetí za sebou a celkově již poosmé. Pilot vozu Mini John Cooper Works WRC porazil druhého Pera Gunnara Anderssona ze Švédska o 34 sekund, třetí byl Slovák Jozef Béreš.

Ilustrační foto

Centrum 17. ročníku populární rallye bylo letos premiérově na dostihovém závodišti ve Velké Chuchli. Na Strahově totiž na několika místech probíhají stavební práce. Přesunutí závodu však nic nezměnilo na výsledcích. Pech byl sice po úvodních dvou rychlostních zkouškách až čtvrtý, ale po čtvrtém testu již vedl a rallye nakonec i suverénně ovládl.

O další místa se ale svedla velká bitva. Andersson startující s vozem Škoda Fabia WRC porazil Béreše jedoucího s autem stejné značky, ale specifikace S2000, o pouhých šest desetin sekundy. Čtvrtý byl Polák Grzegorz Grzyb a pátý druhý nejlepší Čech Martin Semerád.

Je nám líto, video expirovalo.
Pražský rallye sprint

Stejně jako v minulosti se na rallye na sedačkách pro spolujezdce objevila řada VIP hostů. Již z pátého vítězství po Pechově boku se radoval expremiér Mirek Topolánek, soutěže se zúčastnili i zpěvačka Olga Lounová nebo herec David Suchařípa.

Výsledky Pražského rallyesprintu

1. Pech, Topolánek (Mini John Cooper Works WRC) 29:35,9,

2. P. Andersson, Axelsson (Švéd./Škoda Fabia WRC) -34,0,

3. Béreš, Müller (SR/Škoda Fabia S2000) -34,6,

4. Grzyb, Bacigál (Pol., SR/Škoda Fabia S2000) -51,4,

5. M. Semerád, Ceplecha (Mitsubishi Lancer Evo IX) -1:00,8,

6. Štajf, V. Peták (Subaru Impreza STI) -1:13,5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články