Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Jezdectví 2024

Kopecký se jako první Čech představí v závodu šampionů

Praha - Tovární jezdec Škody Jan Kopecký se příští týden o víkendu jako první Čech v historii představí v exhibičním závodu Race of Champions, který se tentokrát koná v Düsseldorfu. Druhý muž šampionátu Intercontinental Rallye Challenge bude společně s ruským pilotem formule 1 Vitalijem Petrovem hájit barvy týmu Slovanů.

"Příležitost zazávodit si s nejlepšími jezdci světa je pro mě skvělou šancí, jak zakončit sezonu. Než jsem začal jezdit rallye, tak jsem závodil s cestovními vozy, takže se mi snad podaří rychle si zvyknout na jiný typ vozu," uvedl Kopecký. "Věřím, že s Vitalijem bude dobře hájit barvy východní Evropy," dodal. 

Akce se zúčastní i Kopeckého týmový kolega Juho Hänninen z Finska, hlavní hvězdou bude světový šampion F1 Sebastian Vettel z Německa či jeho krajan a soupeř Michael Schumacher. Ve startovní listině figurují i Jenson Button, David Coulthard, Sébastien Ogier, Trevis Pastrana nebo loňský individuální vítěz Mattias Ekström.

Závod šampionů každoročně uzavírá motoristickou sezonu za účasti jezdců formule 1, rallye, DTM, vytrvalostních závodů Le Mans nebo amerických X-Games. Závodí týmy, národy i jednotlivci. V identických vozech různých kategorií, mezi kterými letos figuruje i rallyeový speciál Škoda Fabia S2000, se závodníci utkávají v paralelních soubojích.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články