Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Pražský rallyesprint opanoval Dohnal

23. ročník Pražského rallyesprintu vyhrál Jan Dohnal s vozem Ford Fiesta WRC. V exhibičním závodu s centrem na Strahově vyhrál pět ze šesti rychlostních zkoušek a splnil roli hlavního favorita. Dohnal se spolujezdcem Michalem Ernstem jako první posádka mimo seriál mistrovství světa v Praze startovali s nejnovější specifikací fiesty WRC. 

Jan Dohnal s vozem Ford Fiesta WRC
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

"Užili jsme si to, auto fungovalo perfektně. Nebylo k tomu co dodat. Kdybychom i my fungovali na sto procent, bylo by to lepší. Do prvních dvou rychlostek jsme neodstartovali úplně ideálně, na Strahově jsem udělal defekt, za což se na sebe dost zlobím, protože jsem ho udělal na stejném místě jako loni," uvedl Dohnal.

"Celkově jsme si to ale užili. Na Strahově bylo strašně moc lidí a bylo to skvělé. Na širších cestách si tu můžete více dovolit, pro premiéru s takovým autem je to ideální. Jen je škoda, že ho musím večer vrátit, a z toho je mi trochu smutno," dodal.

Druhé místo obsadil s odstupem 23 sekund Polák Grzegorz Grzyb, třetí byl Karel Trněný. 

Je nám líto, video expirovalo.
Pražský Rallysprint vyhrál Dohnal

XXIII. TipCars Pražský rallyesprint:

1. J. Dohnal, Ernst (Ford Fiesta WRC) 25:03,9, 2. Grzyb, Poradzisz (Pol./Škoda Fabia R5) -23,1, 3. Trněný, Dörr (Škoda Fabia WRC) -38,2, 4. Valoušek, Havelková (Škoda Fabia R5) -41,3, 5. Štajf, Klokočka (Škoda Fabia R5) -42,8, 6. J. Melichárek, E. Melichárek (Ford Fiesta RS WRC) -55,0. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články