Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Pražská plochodrážní Grand Prix se 3. června znovu vrací na ČT sport

Vrcholný podnik plochodrážní sezony 2023 FIM Speedway GP Česka bude z pražského stadionu 3. června opět vysílat volně dostupný kanál ČT sport. Všechny letošní závody FIM Speedway nabídne Eurosport App.

FIM Speedway GP Česka
zdroj: ČTK autor: Michaela Říhová

Na základě dohody mezi globálním promotérem FIM Speedway Warner Bros. Discovery Sports a ČT sport bude nejdéle pořádaný závod světové plochodrážní Grand Prix stejně jako v loňském roce pro fanoušky ploché dráhy v České republice dostupný na sportovním kanále České televize.

Praha hostí plochodrážní Grand Prix už od roku 1997 a letošní dvacátý devátý pražský závod FIM Speedway GP je netrpělivě očekáván, vždyť neuvěřitelných 12 z posledních 21 vítězů Speedway GP v českém hlavním městě získalo ve stejném roce titul mistra světa.

Celou sezonu FIM Speedway od úvodního závodu v Chorvatsku 29. dubna mohou čeští diváci sledovat živě na Eurosport App. Aplikace Eurosportu nabídne veškeré přípravy v boxech i ohlasy po projetí cílem a také nejlepší pokrytí závodů včetně kamer v boxech a na motocyklech. Brzy budou dostupné i živé údaje o rychlosti. Čeští diváci také uvidí 45minutový sestřih toho nejlepšího z každého kola na Eurosportu 1 a vzápětí i na ČT sport.

Předplatitelé budou moci také sledovat, jak se zadaří týmu České republiky v mistrovství světa družstev, které se vrátí do Vratislavi od 25. do 29. července. Race Off i finále šampionátu nabídne živě Eurosport 1 napříč Evropou.

Soubory ke stažení:

Laura Mancietová, ředitelka šampionátu FIM Speedway, se těší, že čeští fanoušci budou moci v červnu opět sledovat přenos z historického pražského stadionu Markéta na volně dostupném kanále.

"Máme radost, že se nám již další sezonu daří ve spolupráci s ČT sport nabídnout českým fanouškům pražský díl FIM Speedway GP. V loňském roce zvítězil v Praze Slovák Martin Vaculík a jsem si jistá, že letos nás čeká další nezapomenutelný závodní večer. Pražský podnik má neuvěřitelnou historii, vyhráli zde legendární jezdci jako Tony Rickardsson, Greg Hancock, Nicky Pedersen a Jason Crump i novodobí hrdinové Tai Woffinden, Bartosz Zmarzlik, Fredrik Lindgren a Jason Doyle. Těšíme se, až napíšeme další kapitolu tohoto velkého příběhu v letošním přenosu na ČT sport," uvedla Mancietová.

KALENDÁŘ 2023 SPEEDWAY GP:

29. dubna: Tehnix FIM Speedway GP of Croatia

13. května: Orlen FIM Speedway GP of Poland – Varšava

3. června: 3: FIM Speedway GP of Czech Republic – Praha

10. června: FIM Speedway GP of Germany – Teterow

24. června: FIM Speedway GP of Poland – Gorzow

15. července: FIM Speedway GP of Sweden – Malilla

12. srpna: FIM Speedway GP of Latvia – Riga

2. září: FIM Speedway GP of Great Britain – Cardiff

16. září: FIM Speedway GP of Denmark – Vojens

30. září: FIM Speedway GP of Poland – Toruň

Hlavní zprávy

Nejčtenější články